FILM I TEATAR

When They See Us: mini serija koju morate pogledati

Odlična ekranizacija istinite priče!

Nakon što je serija Chernobyl doslovno zaludjela svijet te potaknula ljude na razmišljanje o posljedicama najveće svjetske nuklearne katastrofe, Netflix ponovno donosi sjajnu mini seriju koja proizlazi iz istinite priče, pa možemo zaključiti da polaže nadu kako će pokrenuti neka od gorućih društvenih pitanja.

When They See Us je potresna priča o rasizmu, krivim optužbama i lošoj sudbini koja se nemilosrdno poigrala sa životima petorice tinejdžera. Ova serija dolazi u svega četiri nastavka, no to je sasvim dovoljno da vrlo vjerodostojno prikaže što se je dogodilo kobne 1989. Naime, radnja prati priču četiri afroamerička i jednog latino američkog tinejdžera koji su optuženi za čin silovanja u Central Parku. Iako je DNK analizom potvrđeno kako do silovanja od njihove strane nije došlo, tinejdžeri ipak bivaju optuženi za zločin koji nisu počinili te su ponaosob osuđeni na 15 godina zatvora. Pravi krivac, koji je pronađen nakon desetak godina, dovodi do oslobođenja tinejdžera koji po izlasku odlučuju podići tužbu protiv grada.

Ova serija bazirana je na istinitom događaju čiji je temelj rasna diskriminacija i neutemeljene optužbe isključivo zbog navedene stavke. Glumačku postavu čine Jharrel Jerome, Jovan Adepo, Chris Chalk, Freddy Miyares i Justin Cunningham kao The Central Park Five, dok će Vera Farmiga preuzeti ulogu glavne tužiteljice, a u seriji se pojavljuje i Felicity Huffman, Niecy Nash, Blair Underwood, Famke Janssen te Michael K. Williams. Datum premijere bio je 31.svibnja, stoga nema nikakvog razloga da ne pogledate ovu sjajnu, ali tešku seriju, no definitivno vrijednu svake utrošene minute.

Foto: IMDb, Youtube
Objavljeno: 26.06.2019. u 11:55
Tagovi: serija, tv serija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p