FILM I TEATAR

Zašto svi pričaju o Netflixovom filmu '365 dana'?

Vijest o snimanju njegovog nastavka zadobila je mnoštvo kritika i negodovanja!

U moru brojnih serija koje redovito pratimo na Netflixu, s vremena na vrijeme istakne se i pokoji filmski naslov koji unatoč zaista jakoj konkurenciji, uspije oko sebe stvoriti pravi hype. Upravo je to pošlo za rukom i erotskom poljskom filmu '365 dana', a koji se pak u središtu pozornosti nije pronašao zbog svoje sjajne radnje, već upravo suprotno...

Već dugo se na filmskoj sceni nije pojavio film koji je izazvao toliku lavinu kritika, kao što je pošlo za rukom filmu '365 dana'. Ovaj film erotske tematike već tjednima je najgledaniji na Netflixu, a pozornost je zasigurno privukao svojom radnjom, zbog koje su ga mnogi usporedili s filmom '50 nijansi sive'. No, unatoč sličnoj tematici, film '365 dana' nije zadobio toliku popularnost, niti oduševljenje publike, već upravo suprotno. Radnja filma zapravo je adaptacija prve knjige iz erotske trilogije poljske spisateljice Blanke Lipinske, a u čijem se središtu nalazi priča atraktivne djevojke Laure (Anna-Maria Sieklucka), koju zapravo otima Massimo (Michele Morrone), pripadnik sicilijanske mafije.

Ono što je zapravo zgrozilo publiku jest to što Massimo drži Lauru zarobljenom godinu dana, kao potencijali rok u kojem bi se ona trebala zaljubiti u njega, a zbog čega su mnogi ovaj film prozvali zbog romantiziranja Stockholmskog sindroma kao i populariziranja seksualnog ropstva. Nakon ovakvih komentara i reakcija, zaista se postavlja pitanje na osnovu čega se planira snimanje njegovog nastavka?

Foto: Imdb, youtube
Objavljeno: 10.07.2020. u 11:58
Tagovi: Netflix, film, kultura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p