KULTURA

Zendaya je najmlađa dobitnica prestižne nagrade Emmy za najbolju žensku ulogu!

Online dodjela koja je ispunila sva očekivanja!

S obzirom na situaciju koja je zatekla cijeli svijet, ovogodišnja dodjela Emmy nagrada održana je online, no to ne znači da ceremonija nije bila zanimljiva i ponudila maksimalan doživljaj. Čast vođenja ovogodišnje dodjele pripala je Jimmyju Kimmelu koji je ceremoniju upotpunio na sebi svojstven i interesantan način pred 'kartonskom publikom', no ipak glavna zvijezda večeri bila je Zendaya, najmlađa dobitnica ove prestižne nagrade za najbolju žensku ulogu.

Virtualna, 72. dodjela Emmy nagrada, protekla je u znaku velikih priznanja. Serija Schitt’s Creek prva je serija u povijesti ove nagrade koja je osvojila kipiće u svim nominiranim kategorijama, dok je adaptacija stripa Čuvari u svoju kolekciju priznanja pospremila nagradu za najbolju limitiranu seriju. Drama Succession odnijela je nagradu za najbolju dramsku seriju, dok je serija Watchmen također slavila s impresivnim brojem osvojenih nagrada. Ipak, kao što smo spomenuli, glavna zvijezda večeri definitivno je mlada glumica i glazbenica Zendaya koja je najmlađa dobitnica nagrade za glavnu žensku ulogu u jednoj od najpopularnijih serija Euphoria. Osim što je najmlađa, Zendaya je ujedno i tek druga tamnoputa glumica koja je osvojila ovu prestižnu nagradu.

Unatoč tome što je ovogodišnja dodjela Emmy nagrada održana online, prepoznatljivih i simpatičnih trenutaka nije nedostajalo, pa je tako Kimmel omotnice, ali i razne situacije, vizualizirao u vidu komičnih skečeva koji opisuju trenutno stanje što se pokazalo dobrim potezom jer je (online) publika pošalice prihvatila s velikim oduševljenjem. Osim Zendaye, pažnju su privlačile glumice Jennifer Aniston, Courtney Cox i Lisa Kudrow zajedničkim obraćanjem javnosti, ali i sudjelovanjem u nekim od Kimmelovih skečeva. Također, simpatije je pokupio i glumac Ramy Youssef kojem je ovog puta izmaknuo kipić, no to je prihvatio urnebesim videom koji je nasmijao baš sve.

U nastavku donosimo popis dobitnika u glavnim kategorijama, a detaljnu listu možete potražiti na sljedećem linku!

GLAVNA GLUMICA U HUMORISTIČNOJ SERIJI
Catherine O'Hara (Schitt's Creek)

GLAVNI GLUMAC U HUMORISTIČNOJ SERIJI
Eugene Levy (Schitt's Creek)

NAJBOLJI SCENARIJ ZA HUMORISTIČNU SERIJU
Daniel Levy (Happy Ending, Schitt's Creek)

NAJBOLJA REŽIJA ZA HUMORISTIČNU SERIJU
Andrew Cividino and Dan Levy (Happy Ending, Schitt's Creek)

NAJBOLJI SPOREDNI GLUMAC U HUMORISTIČNOJ SERIJI
Daniel Levy (Schitt's Creek)

NAJBOLJA SPOREDNA GLUMICA U HUMORISTIČNOJ SERIJI
Annie Murphy (Schitt's Creek)

NAJBOLJA HUMORISTIČNA SERIJA
Schitt's Creek

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.09.2020. u 15:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p