FILM I TEATAR

ZPC otvara novu sezonu sjajnom predstavom koju ne želite propustiti!

Odličan plesni naslov!

Novu kazališnu sezonu u Zagrebačkom plesnom centru otvorit će 11. rujna premijerna izvedba predstave Indefinite Frequency. Indefinite Frequency dinamičan je plesni koncert u izvedbi trojice plesača i četvorice udaraljkaša. Publika je pozvana na putovanje kroz konstelacije koje se neprestano mijenjaju, a među kojima plesači plove kroz dinamični spektar pokreta i stanja. Djelo je nastalo iz zanimanja autora za ulogu sjećanja u sadašnjem trenutku i bavi se sekundarnim efektom koji naizgled i beznačajna iskustva imaju na naš identitet. Glazba, pokret i svjetlo spajaju se u bogatu tapiseriju teksture, vremena, prostora i arhitekture.

Pitanja kvantne mehanike, polariteta i dualnosti prožimaju ovo djelo, a tijelo koje pleše postaje provodnik za ostvarenje i aktualizaciju nedokučivih vidova koji nas čine onime što jesmo. Ovo je predstava o bezgraničnoj mreži povezanosti i konstelacija između plesača kao izvođača, i utjelovljuje i ilustrira polaritete igre i moći. Bubnjevi i ples povezani su kroz ljudsku povijest. Glazbene kompozicije koje odišu obrednim pulsom i raskošnom zvučnošću daju ovom djelu hipnotičku emocionalnu atmosferu.

Koreograf, plesač i pedagog CHARLIE BRITTAIN (UK) radi diljem svijeta u različitim umjetničkim sredinama. Školovao se u Školi za suvremeni ples u Londonu, Školi za izvedbene umjetnosti Tring Park i plesnoj akademiji SEAD. Redovno koreografira za plesne kompanije, festivale i projekte u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu, a njegova neovisna koreografska djela izvode se na europskim i svjetskim pozornicama. Koreograf, plesač i pedagog MILAN TOMAŠIK (SK/SLO) posvećen je poučavanju, stvaranju i izvedbi. Njegovo profesionalno obrazovanje obuhvaća Konzervatorij J. L. Bella (SK), Akademiju izvedbenih umjetnosti u Bratislavi (SK) i P.A.R.T.S. (BE). Već dvadeset godina djeluje kao profesionalni plesač i surađuje s umjetnicima diljem Europe. SLOVENSKI UDARALJKAŠKI PROJEKT, poznat i kao SToP (Slovenski Tolkalni Projekt), udaraljkaški je ansambl akademskih glazbenika, osnovan 1999. godine.

Sve detalje potražite na sljedećem linku!

Foto: PR
Objavljeno: 31.08.2021. u 15:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p