KULTURA

Headoneast novim singlom i spotom šalju zanimljivu poruku

“Svijet je lud”

Nakon singlova „Svijetlimo“ i „Putujem“ zagrebački pop sastav Headoneast objavio je novi singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma. Kao i do sada glazbu, tekst i aranžman potpisuje frontmen grupe Aleksandar Ljiljak, a za produkciju su zaslužni Ljiljak i Ivan Božanić.

Spot je sniman u prostoru izložbe „Ljubav i otpor“ Ivane Popović Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, dok je video radio Tvrtko Barišić za Vidokk Visuals. Rebeka Ljiljak, konceptualna umjetnica, uz vokal, predložila je i vrlo zanimljivi koncept videa.

„Željela sam prvenstveno da ovaj, izuzetno vrijedan postav, u ovim „insta“ vremenima ne bude zaboravljen. Postavila sam Aleksandra i sebe kao živuće izloške unutar postava izložbe te tako oživjela i sjećanje na Ivanin virus teatar Michelangelo. Nekolicina glumaca iz Montažstroja također se pojavljuje u videu kao hommage Vatrotehni iz devedesetih godina koja je također dio postava izložbe. Upravo riječi „Svijet je lud“ opisuju stanje uma svakog pravog i istinskog umjetnika i bacaju ga u bespuće ponekad surovog svijeta unutar kojeg on pokušava ostati slobodan i po cijenu da ga proglase ludim. Upravo takva bila je moja Ivana. Upravo to su uzusi po kojima i sama živim.“, opisuje Rebeka.

Foto: PR
Objavljeno: 30.04.2019. u 15:07
Tagovi: glazba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p