KULTURA

Jeste li poslušali novu pjesmu poznate glazbenice koja je već sad veliki ljetni hit?

Pjesma koja nam ne izlazi iz glave!

Lea Davogić je do sada svoju glazbenu priču gradila kroz DJ-ing, a njeni pratitelji na društvenim mrežama – kojih samo na Instagramu ima više od 60 tisuća, tek ponekad su je mogli čuti kako svira klavir. Iako je završila muzičku akademiju, Lea kaže da do sada nije pomišljala na to da bi mogla snimiti svoju pjesmu. Ipak, jedan susret s prijateljem, glazbenikom Vlahom Arbulićem inspirirao je da uđe u studio u kome je nastala pjesma “Trebam te”.

'Fun fact je što ja cijeli život govorim da je moj najveći strah pjevanje i da se nikad neću usuditi pjevati, iako sam završila muzičku akademiju. Međutim Vlaho mi je poslao demo pjesme i toliko mi se svidjela, da dok sam je slušala sam imala osjećaj da je stvorena za mene. Nakon toga je uslijedilo jedno mjesec dana prepiske: “Lea otpjevaj” i moji odgovori “ali ja nisam pjevačica”. I onda sam skupila hrabrosti, otišla u Zagreb, a da nikom nisam ni rekla zašto idem, jer sam se vodila time da ako bude loše, nikad nikom neću ni reći da sam probala' - kaže jedna od najangažiranijih domaćih DJ-eva.

Iza glazbe i produkcije Leinog singla “Trebam te” stoji studio Républika iz Zagreba, odnosno Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić, a Vlaho o Lei ima samo riječi hvale. 'Divna osoba, prijatelj i profesionalac u svemu što radi. Fantastično je iskoristila pauzu od svirki i, uz malo nagovaranja, snimila svoju prvu pjesmu. Čvrsto vjerujem da će toga biti još, jer se i u ovim vodama odlično snalazi – kaže Vlaho, i dodaje: “Za Leu smo pripremili odvažan i zreli “sound” kroz koji se konstantno prepliću mističnost i eksplicitnost, baš kao i u njenom karakteru'.

Baš takav je i video spot koji prati pjesmu – mističan i eksplicitan, sa senzualnim kadrovima koje dijele Lea i njezin producent Vlaho, koji je, osim što je glazbenik, i jedan od najpoznatijih hrvatskih modela. Uz sve to, Lein ples oko šipke mnoge je ostavio bez teksta, ali i zaintrigirao sve one koji nisu znali da mlada umjetnica posjeduje i ove vještine.

'Uvijek sam imala želju da me neko pozove da mu glumim u spotu u kojem ću moći iskoristit svoje “Pole Dance” treninge. Nije mi ni na kraj pameti bilo da će na kraju to biti baš za moj spot. Ipak, najteži dio snimanja mi je bila upravo šipka. Nisam znala hoću li imati snage ponavljati toliko puta svaku figuru, hoće li mi se šipka klizati, hoće li imati dovoljno spina, hoću li biti dovoljno razgibana ujutro... Valjda je adrenalin odradio svoje, pa sam imala snage i za neke figure koje ni na treninzima nisam mogla ponoviti, a bol i modrice nisam primjećivala dok nisam došla kući i vidjela kako mi izgledaju noge i koliko su modre.' – iskrena je ona

Poznato je da nijedan važniji regionalni party ili festival ne prolaze bez nastupa Lee Davogić, a ona ističe da joj je posebno drago što od sada na nastupima vrti i svoj singl “Trebam te”. 'Upravo to me najviše i raduje, sto ću u okviru seta imati svoju pjesmu. Cijeli ovaj projekt nije tu samo kako bih se ja deklarirala kao pjevačica, već da svoju DJ karijeru podignem na sljedeći nivo. Neovisno od toga kako pjesma prođe, sretna sam i ponosna sto sam se suočila sa svojim strahom. Sama sebi sam pokazala da je moguće nadići ga.'

Foto: Jelena Mitić
Objavljeno: 10.06.2021. u 16:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p