GLAZBA

John Frusciante ponovno u sastavu Red Hot Chili Peppersa!

Nakon deset godina, R.H.C.P. ponovno u originalnoj postavi!

Planetarno popularni Red Hot Chili Peppers najavio je povratak svog dugogodišnjeg gitarista Johna Frusciantea koji je odsutan gotovo cijelo desetljeće. Vijest je u potpunosti oduševila obožavatelje koji su jednako glasno oplakivali njegov odlazak prije deset godina, a koji su nerijetko vjerovali da je snaga čitavog benda upravo u rukama tog virtuoznog gitariste! 

Frusciante će zamijeniti trenutačnog gitaristu Josha Klinghoffera, a vijest o aktualnim zbivanjima bend je objavio jučer popodne, i to putem Instagrama; ''Red Hot Chili Peppers objavljuje rastanak s našim gitaristom Joshom Klinghofferom, koji je s nama posljednjih deset godina. Josh je vrhunski glazbenik kojeg izuzetno poštujemo i volimo. Duboko smo zahvalni na vremenu koje smo proveli s njim i na bezbroj treutaka koje je podijelio s nama. Također, s velikim uzbuđenjem i punim srcem želimo objaviti da se John Frusciante ponovno pridružuje našoj grupi. Hvala vam.'' S obzirom na to da obožavatelji Peppersa odavno imaju praksu da one albume u kojima nije sudjelovao Frusciante i ne računaju, ne čudi nas ogromno oduševljenje javnosti koje je vijest i izazvala!

Posljednji album koji je Frusciante snimio zajedno s bendom bio je uspješni album iz 2006.; Stadium Stadium, a prethodili su mu drugi albumi poput By the Way (2002), Californication (1999), Blood Sugar Sex Magik (1991), i Mother's Milk (1989). Prema izvorima, kalifornijski rokeri već su godinu dana u studiju u kojemu rade na novom materijalu, no još nije poznato hoće li Frusciante sudjelovati na već započetom prjektu. Ono što znamo jest da je bend rezerviran za razne festivale i događaje u 2020. godini, koja će Frusciantea ponovno smjestiti na pozornicu sa starim kolegama!

Foto: Getty Images
Objavljeno: 16.12.2019. u 12:37
Tagovi: glazba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p