KULTURA

Marko Tolja ima odličnu novu pjesmu i još bolji spot!

Sjajna pjesma kao stvorena za ljeto!

Marko Tolja, jedan od omiljenih domaćih pjevača, nakon prekrasne balade "Budi budna" s kojom je osvojio srca publike predstavlja vedru i optimističnu pjesmu "Ovdje, danas!". Ova pjesma zasigurno će upotpuniti brojne playliste ovog ljeta, a podsjeća nas na ono što često možda zaboravljamo - vrijednost življenja u trenutku.

'Ovdje, danas!' je upravo ono što se iz samog naslova može zaključiti - bitno je samo ovdje i danas! Nije važna ni prošlost niti budućnost. Imamo samo sadašnjost na raspolaganju i nemojmo dozvoliti da nam svađa, loš dan, grubi pogled, pa na kraju i pandemija, to pokvari.Kao što je lani “O tebi ovisan” bila moja doza pozitive protiv svih nedaća koje su nas zadesile, ova pjesma mogla bi komotno biti nastavak te priče. Ovo je priča o pozitivi, prijateljstvu, ljubavi, druženju i prepuštanju trenutku. Jer kada sve zbrojimo i oduzmemo, živimo samo “ovdje i danas” i tako iz dana u dan., o pjesmi je ispričao Marko.

Marko je na pjesmi okupio vrhunske glazbenike; Elvisa Stanića na harmonici, Ivana Popeskića na klavijaturama i programiranju, gitare i mandoline odsvirao je Ivan Pešut, bas Henry Radanović, bubnjeve Branimir Gazdik, a prateći vokal otpjevala je Martina Majerle. Glazbu i tekst pjesme "Ovdje, danas!" napisao je Marko Tolja, a aranžman potpisuje Ivo Popeskić.


Spot za novi singl Marka Tolje “Ovdje, danas!” snimam je u Omišlju na otoku Krku. Zaslužni za spot su već dobro poznati Lumiere production koji su s Markom surađivali na već velikom broju njegovih spotova. Glavnu ulogu, uz Marka, dobila je mlada redateljica i glumica Arija Rizvić koja se sjajno uklopila u retro - mediteransku estetiku i priču koja obilježava cijeli video.

“Uvijek sam sretan i ponosan kada kroz svoje spotove mogu pokazati ljepote svog rodnog kraja i uz to nekim novim, mladim licima dati prostora. Pokušali smo dočarati atmosferu pjesme kroz simpatičnu ljubavnu priču u kojoj Arija glumi nedodirljivu “Femme Fatale”, a ja uličnog svirača do ušiju zaljubljenog u tu nedostižnu ljepoticu. Naravno, tu je i moj nezaobilazan bend, ovoga puta pojačan sa sjajnim Elvisom Stanićem.” - komentirao je Tolja.

Pjesma "Ovdje, danas!" dostupna je na svim streaming servisima.

Marko za ovo ljeto najavljuje brojne koncerte i jedva čeka novu pjesmu predstaviti svojoj publici:

13.06. Zagreb, Lisinski Atrium
18.06. Varaždin, Dvorište vile Bedeković (Marko Tolja & Mia Dimšić)
19.06. Opatija, Ljetna pozornica (Marko Tolja & Mia Dimšić)
25.06. Čakovec, Pivovara Lepi Dečki
26.06. Osijek, Dvorište Stare pekare (Gošća: Mia Dimšić)
10.07. Stubičke Toplice, Ulični Festival
22.07. Dear Mr. Sinatra / Zantium krstarenje
23.07. Slavonski Brod, Brodsko glazbeno ljeto
26.08. Dear Mr. Sinatra /Zantium krstarenje

Foto: PR
Objavljeno: 04.06.2021. u 14:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p