GLAZBA

Ne propustite prijenos uskršnjeg koncerta talijanske operne zvijezde – Andree Bocellija!

Bocceli će u nedjelju nastupiti u praznoj milanskoj katedrali

Andrea Bocelli, talijanski operni pjevač i zvijezda tenora u nedjelju će nastupiti u poznatoj milanskoj katedrali Duomo. Kao i u gotovo svakoj crkvi na svijetu, Duomo će biti potpuno prazan, a Bocellija će pratiti samo orguljaš Emanuele Vianelli.

Iako Bocelli nije jedini glazbenik koji je najavio prijenos svog koncerta uživo, operni spektakl iz praznog Duoma u koji se inače, zbog ogromne posjećenosti, u uskršnje vrijeme ne može niti ući, svakako će biti jedan od najupečatljivijih nastupa koji će obilježiti ovo nesvakidašnje blagdansko vrijeme, izmijenjeno pandemijom koja je potpuno preobrazila javni život. Valja napomenuti da ovo nije prva inicijativa kojom Bocelli pokušava ublažiti krizu koja je najviše pogodila upravo njegovu zemlju; njegova zaklada koju je osnovao putem GoFundMe kampanje dosad je prikupila više od 140 000 dolara, a sav prihod proslijeđuje se talijanskim bolnicama kojima kronično nedostaje razne medicinske opreme. Osim toga, Bocelli je najavio sudjelovanje u velikom glazbenom događaju nazvanom ''One World: Together at home'' koji će se uživo prikazivati 18. travnja na Youtube platformi.

U izjavi koju je objavio u utorak, Bocelli je poručio kako se nada da će uskrsni koncert, koji će se sastojati većinom od duhovnih pjesama poput "Ave Maria", pružiti određenu utjehu gledateljima bez obzira na njihovu vjeru. Koncert će se prenositi uživo na YouTube kanalu Bocelli u nedjelju u 19 sati.

Objavljeno: 09.04.2020. u 12:14
Tagovi: opera, koncert, Milano, Uskrs

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p