GLAZBA

Odlični koncerti talentiranih glazbenika koje ne želite propustiti!

Sjajna imena za potpuni glazbeni doživljaj!

U prvom tjednu Scene AMADEO čekaju nas nastupi Ansambla Acoustic Project, Harlequin Art Collective, Grupe Duende i gostiju, Aljoše Jurinića i Mateja Meštrovića. Ovog utorka, 18.08. publika će moći uživati u nastupu deset vrsnih glazbenika, okupljenih u Ansambl Acoustic Project koji će izvesti Folklornu fuziju. Folklorna fuzija projekt je stvaranja glazbenog programa inspiriranog bogatstvom folklornih tradicija koje još uvijek opstoje kao živuće tradicije na ovim prostorima.

U srijedu, 19.08.2020. nastupit će Komorni sastav „Harlequin Art Collective“ koji je osnovan u Zagrebu početkom 2018. godine na inicijativu Danija Bošnjaka s ciljem da publici ponudi neobičan i novi zvučni kolaž. Ova sasvim netipična kombinacija instrumenata i glasa, koji bi se isprva mogli činiti nespojivima, ima za rezultat kompaktan i stabilan total zvuka kojemu ne nedostaje niti mase niti mogućnosti za delikatno nijansiranje boja.

Četvrtak, 20.08.2020., rezerviran je za koncert koji će održati Grupa Duende i gosti. Koncert u spomen prerano preminulom basistu grupe Duende Nenadu Jalševcu-Nenčiju koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv osobni i profesionalan trag na Sceni Amadeo. Kao vrsni majstor tona Nenči je povijesni muzejski atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, u kojem Scena AMADEO djeluje od 2000. godine, učinio mjestom zvučne čarolije za publiku i brojne umjetnike, koji se upravo zbog tog specifičnog sounda rado vraćaju na Scenu.

U petak, 21.08.2020. na Scenu dolazi pijanist Aljoša Jurinić koji će održati spomenik Beethovenu: koncert u povodu 250. godišnjice rođenja Ludviga van Beethovena, dok je nedjelja, 23.08.2020. namijenjena za nastup Mateja Meštrovića koji će održati Praizvedbu djela naručenog za Scenu AMADEO.

Svi koncerti počinju u 20:30 sati u Galeriji Klovićevih dvora. Ulaznice dostupne na sljedećem linku, a više o programu možete saznati ovdje!

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.08.2020. u 15:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p