GLAZBA

Tko su najmoćnije glazbenice u 2019. godini?

Forbes je objavio svoju listu 100 najmoćnijih žena 2019. godine!

Rihanna

Ranije ove godine, Forbes je otkrio listu najplaćenijih slavnih osoba na kojoj je Taylor Swift uvjerljivo zauzela prvo mjesto zaradivši vrtoglavih 185 milijuna dolara od lipnja 2018. do lipnja 2019. Swift je tada pobijedila Kylie Jenner, i još jednom potvrdila svoj uspjeh zauzevši prvo mjesto na Forbesovoj listi najuspješnijih žena u glazbenoj industriji uopće!

Ipak, godina je završila nešto drugačije; Rihanna se u međuvremenu u rekordno kratkom vremenu probila na 61. mjesto i tako ostavila Beyonce na 66. mjestu, a Taylor na 71. mjestu. Sa sigurnošću možemo reći da se 2019. godina za pjevačicu s Barbadosa pokazala nevjerojatno sjajnom godinom; uz ogroman uspjeh vlastitog brenda Fenty Beauty i novom linijom donjeg rublja Savage X Fenty, pjevačica je Forbesovom nagradom simbolično zaokružila najuspješnije razdoblje u svojoj karijeri! Forbesov popis predstavlja uspješne žene u svijetu podijeljene u šest kategorija, koje uključuju poslovanje, tehnologiju, financije, medije, zabavu i politiku. Tako su u kategoriji uspješnih žena u glazbenoj industriji ove tri glazbenice službeno postale najmoćnije ženske izvođačice u 2019. godini.

Beyoncé

Ostale poznate žene koje su se pronašle na popisu jesu Oprah Winfrey (na br.20), kraljica Elizabeta II (na br. 40), Ivanka Trump (kod br. 42) i Reese Witherspoon (na br. 90) . Na vrhu liste je devetu godinu zaredom njemačka kancelarka Angela Merkel, a slijede je predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde i predsjednica američkog Zastupničkog doma Nancy Pelosi. Na popisu se ove godine našla i mlada aktivistica Greta Thunberg, koja je tako postala najmlađa osoba koja se ikada našla na Forbesovoj listi!

Taylor Swift

Foto: Getty Image
Objavljeno: 16.12.2019. u 11:21
Tagovi: Beyonce, Forbes, Rihanna

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p