GLAZBA

Nastup svjetski priznatog DJ-a Matroda je nešto što se ne propušta!

Nezaboravna večer rezervirana je za najboljeg hrvatskog DJ-a
Da na domaćoj glazbenoj sceni postoje oni pojedinci koji žare i pale svjetskim glazbenim ljestvicama, dokaz je Matija Rodić. Naime, ovaj mladi DJ upisao se u povijest kao prvi Hrvat koji je potpisao za svjetski renomiran Spinnin Records, a o ove godine dospio je na prestižnu svjetsku ljestvicu najboljih DJ-eva na zamjetnom 76. mjestu.

Za sve ljubitelje i poznavatelje EDM žanra, ime Matroda itekako im je poznato, a kroz nekoliko tjedana zagrebačka publika dobit će priliku uživo slušati njegove brojne hitove povodom velikog nastupa u klubu Opera. Nakon “Red Tape Deluxe” turneje u SAD-u te istoimenog objavljenog albuma, Matroda se vraća na domaći teren i s nestrpljenjem iščekuje nastup pred domaćom publikom, ali i mnogo više…

U svega nekoliko godina, Matija Rodić, poznatiji pod umjetničkim imenom Matroda, ostvario je ono o čemu mnogi tek sanjaju. Ljubav prema glazbi, točnije EDM-u, odlučio je podignuti za ljestvicu više i danas uživa u brojnim hitovima i svjetskim turnejama. Ono najbolje? Tek je na početku!“Osjećaj je neopisiv i zaista mogu reći kako je ovo bila moja najbolja godina do sad. Turneja je prošla van mojih očekivanja i sad jedva čekam onu sljedeću”, otkrio nam je Matija čija ljubav prema glazbi postoji odmalena. “Obitelj mi je otpočetka velika podrška, posebice tata koji je također veliki zaljubljenik u glazbu. On svira gitaru, a ja sam započeo sa sviranjem klavira i još uvijek mi je upravo on medij za opuštanje. Prvi put kad sam čuo elektronsku glazbu, bilo je zahvaljujući starijem bratu, a interes za produkciju otkrio sam zahvaljujući PlayStationu (smijeh)! Sasvim jednostavna igrica Music2000 bila je namijenjena slaganju vlastitih aranžmana, a sad je sve ostalo povijest…”
Matroda je definitivno netko koga kritika pamti i hvali po jedinstvenom zvuku. On je kombinacija nekoliko glazbenih žanrova i stilova koji su ubrzo postali prepoznati kao njegov glazbeni potpis. Upravo mu je to zaradilo 76. mjesto na ljestvici od njih 1001 s remixom pjesme kultne pjesme California velikana rapa Dr.Dre i Tupaca. Ona je naime bila najslušanija elektronska pjesma u 2015. godini, U suradnji s Chris Lakeom, upravo ta pjesma zaradila mu je niz obožavatelja i pohvale kolega i kritike pa su tako svjetski priznati Diplo, Calvin Harris, Oliver Heldens, Fedde Le Grand i Don Diablo tek neki koji su rado istu pustili u vlastitim setovima.
Mnogi ga uspoređuju s Martinom Garrixom zbog stila, kreativnosti i pristupa glazbi, a nerijetko je upravo on izdvojen kao jedan od onih koje će dominirati budućim ljestvicama. “Kako u modi, tako i u glazbi pratim trendove, ali i uvijek volim isprobati nešto novo. Nemam konkretne uzore već svoju inspiraciju nastojim crpiti iz svakodnevice, pronaći zajedničku crtu nečemu što je trenutno popularno i moderno i napraviti vlastiti twist koji će cijelu stvar učiniti drugačijom.”


I to je pogled na život i karijeru koji Matroda nastoji očuvati i taj pristup primijeniti na sve što radi. “Smatram da je sve moguće ako se dovoljno trudiš i svakodnevno na tome radiš. Samom sebi dokazao sam da samo zato što sam iz male zemlje, da uvijek mogu učiniti velike stvari. Istovremeno treba biti drugačiji, ali i ponekad ne igrati po pravilima. Još uvijek imam puno velikih ciljeva ispred sebe, a neki od njih uskoro će se i ostvariti – nastupi na nekim od najvećih svjetskih festivala te suradnje s velikanima elektronske glazbe o kojima još uvijek ne mogu otkriti previše.”

A osim takvih velikih postignuća, jedno nedavno je suradnja sa San Pacho-om na pjesmi “The One”. Suradnja s još jednim talentiranim Hrvatom urodila je pjesmom koja je privukla pažnju kritike zbog kombinacije zanimljivih elemenata dubokog basa, izlomljenog ritma i elemenata rave stila. “Patrikovu glazbu pratim još od njegovih početaka. Isprva mi se svidio njegov stil i prepoznao sam potencijal za suradnju. Uostalom, smatram da treba podržati kolege, posebice one koji to istinski zaslužuju.”“Domaća scena napreduje te na vidjelo izlazi sve više talentiranih i perspektivnih producenata i DJ-eva. Kad bismo se svi ujedinili, Hrvatska bi postala još jednom u nizu sjajnih svjetskih scena za elektronsku glazbu.”, smatra Matija koji se posebno veseli skorašnjem nastupu u Operi. “Mislim da oni koji prepoznaju kvalitetnu glazbu, uvijek će istu podržati i stvoriti odličnu atmosferu stoga se jako radujem nastupu pred domaćom publikom jer je uvijek lijepo vratiti se doma i svojima.”

Stoga, ako je po svemu suditi, u petak 13. prosinca u klubu Opera očekuje nas večer ispunjena dobrom atmosferom, još boljom glazbom te brojnim gostovanjima, a ono što Matroda priprema u nadolazećoj godini, tek ćemo saznati, no vrijedno je čekanje, sigurni smo. Ulaznice za koncert potražite na službenoj Facebook stranici te na stranicama Entrio.
Foto: Matroda
Objavljeno: 12.11.2019. u 10:45

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p