KNJIGE

3 sjajne knjige kao stvorene za jesensko uživanje

Odlični naslovi koje ćete obožavati!

Iako živimo užurbanim tempom koji nam ne ostavlja vremena za uživanje, ipak ponekad je prijeko potrebno odvojiti barem sat vremena u danu i posvetiti se navikama koje nas opuštaju te regeneriraju. Čitanje je aktivnost koja je istovremeno zabavana, edukativna i relaksirajuća, stoga nema baš nikakvog razloga da jesenske dane ne provedete u društvu dobrog štiva.

Poznata je činjenica kako su jesenski dani tmurni, malo sunčani, pa malo kišoviti, ali idealni za ušuškati se ispod dekice i izgubiti među knjiškim recima. Premda se čitanje može doimati kao dodatan napor i nije rijetkost pomisliti kako se zapravo ne radi o odmaranju, realnost je ponešto drugačija i baš svatko bi trebao odabrati književni žanr koji ga najviše privlači te priliku dati ovoj divnoj navici. Kako bismo vas dodatno potaknuli, u nastavku smo izdvojili tri odlična naslova kao stvorena za jesenski period, pa preporučujemo da svakako provjerite o kojim je knjigama riječ.

Čuvaj se prošlosti, Joy Ellis

Čuvaj se prošlosti je kriminalistički roman s elementima trilera te krije priču koja će zaintrigirati sve one koji vole dinamična i intrigantna štiva. Radnja započinje tako da u vrijeme dok je detektiv Matt Ballard započinjao karijeru, pojavljuju se tri ubijena dječaka. Glavni osumnjičenik za nesreću pogiba u prometnoj nesreći, a njegovom smrću prestaju i ubojstva te se smatra kako je slučaj tri dječaka riješen. Ipak, detektiv Ballard osjeća crv sumnje te vjeruje kako je ubojica i dalje na slobodni. Nekoliko godina kasnije pojavljuju se fotografije ubojstva dostavljene na Ballardovu adresu, a netom poslije događa se novo ubojstvo sa svim značajkama onih iz prošlosti. Slučaj postaje se zamršeniji i opasniji, a pitanje koje se nameće je ono radi se o prvom ubojici ili samo vrlo vještom imitatoru?


Kokain, Aleksandar Skorobogatov

Kokain je roman ruskog književnika koji je zaradio naklonost publike, ali i brojne nagrade struke te zasjao kao jedan od bestsellera. Pisan je u maniri apsurdizma, nadrealizma i modernizma, a radnja prati nesigurnog pripovjedača koji je ujedno i glavni lik te izlazi na ulice Moskve kako bi podignuo lijekove za svoje dijete. Uskoro se događa da protagonistova mašta počinje proganjati stvarnost i likovi iz romana na kojemu trenutno radi pojavljuju se na ulicama grada te prisiljavaju autora na igru mačke i miša s vlastitom egzistencijom. Ovaj roman vrlo je originalan, humorističan i zanimljiv, a svojim burleskno-apsurdnim lutanjima oslanja se na neke od najvećih književnika svijeta, pa je svakako riječ o djelu koje se mora pronaći na vašoj listi.


Udovica trgovca draguljima, Dinah Jefferies

Udovica trgovaca draguljima je roman koji prati priču Louise Reeve, kći trgovaca draguljima i njezinog supruga, koji su skloni uzbudljivom načinu života te se na prvi pogled doimaju kao sretan i ispunjen par kojima još jedino nedostaju djeca kako bi zaokružili priču skladne obitelji. Louisa nažalost ne uspijeva iznijeti trudnoću, a njezin suprug iako pažljiv i pun razumijevanja, zbog posla biva odsutan nekoliko dana. Nakon njegove iznenadne smrti, za Louisu slijedi još jedan veliki šok, a to su tajne koje je ostavio iza sebe. S vremenom otkriva kako ništa nije onako kako se je činilo te iz dana u dan sve više biva svjesna suprugove izdaje.

Objavljeno: 28.09.2019. u 00:00
Tagovi: književnost, Knjige

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p