KNJIGE

4 knjige koje ovoga ljeta nosimo na plažu!

Zabavna štiva idealna za duga, topla ljeta

Kamo želite otputovati ovoga ljeta? U nadahnjujuću priču o neobičnom životu hrabre žene ili pak na spiritualno putovanje kroz koje ćete u nekoliko dana obići cijeli svijet? Putovati ne morate samo doslovno, jer kvalitetna književna štiva vas mogu odvesti na nevjerojatna mjesta koja ćete još dugo pamtiti.

Ljeto je godišnje doba koje definitivno najviše od svih preostalih voli opuštanja, lijenčarenja i izležavanja uz najdraže nam štivo. Ljeto često nastojimo nadoknaditi svo ono vrijeme koje smo htjeli utrošiti upravo na čitanje, a koje je uvijek nekako zapalo u drugi plan. No, čak i ako niste pretjerani ljubitelj čitanja, ponijeti dobru knjigu na godišnji odmor uvijek je dobra ideja. U silnoj ponudi koju trenutno možete pregledavati u našim knjižarama lako se izgubiti i odabrati onaj naslov koji vas baš i neće zbližiti s književnim djelima, stoga smo u nastavku izdvojili četiri naslova s kojima nećete pogriješiti, a koja će zasigurno obogatiti vaša lijena, vruća popodnevna.

Lucia Berlin- Večer u raju

Prvo mjesto pripalo je popularnoj autorici kratkih priča koje baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a činjenica da predloške za nastanak mnogih od tih priča autorica pronalazi upravo u vlastitom životu čine ih još interesantnijim. Večer u raju zbirka je priča o životu, ljubavi, obitelji i prijateljstvu, a uz Lucijinu originalnu dozu sarkazma, ironije i neopterećenosti književnim stilovima postaje idealno štivo za čitanje na plaži koje će vas osvojiti na prvu!

Chimamanda Adichie - Draga Ijeawelle

Poznata, višestruko nagrađivana nigerijska autorica u svom najnovijem djelu progovara o odgoju djevojčica i pitanjem kako osnažiti svoje kćeri da postanu jake, neovisne žene. Raskrinkavanjem mnogih mitova još uvijek prisutnih u našim društvima, Adichie udara ravno u srž seksualnih politika u 21. stoljeću i razgovara o tome što danas zaista znači biti nezavisna žena.

Paolo Coelho - Alkemičar

Alkemičar je svakako jedan od onih romana koji ostavlja veliki utisak na čitatelja; ova divna, a istovremeno toliko jednostavna priča, prati mladog pastira Santiaga koji odlazi u egipatsku pustinju u potrazi za blagom skrivenim u piramidama. Putem, sreće alkemičara koji ga u početku upućuje u smjerove kojima se treba kretati, a potraga za materijalnim dobrima završava pronalaskom unutarnjeg blaga, skrivenog u svima nama.

Liane Moriarty- Sve što je Alice zaboravila

Što biste napravili da vas posjeti mlađa verzija vas samih i ponudi vam priliku za ispravljanjem svih grešaka koje ste u svom životu učinili? Mladoj ženi Alice Love dogodit će se upravo to; nakon teškog pada u teretani, Alice se budi i shvaća da stvarnost nije ni približno onakva kakva bi trebala biti te da u svojim rukama ima moć o kojoj mnogi sanjaju. No, kako će ju Alice iskoristiti i što će u tom putu naučiti, preostaje nam da saznamo u ovom napetom romanu koji ćete pročitati u jednom dahu!

Objavljeno: 09.06.2020. u 11:53
Tagovi: ljeto, Knjige, Knjiga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p