KNJIGE

Canopy by Hilton prvi je zagrebački hotel koji je dobio svoju knjigu!

Kulturna i industrijska povijest Zagreba na jednom mjestu!

Danas je u zagrebačkom hotelu Canopy by Hilton predstavljena knjiga Canopy by Hilton hotel book. Knjiga je posljednja faza, točnije, davanje života projektu i nakon njegovog završetka. Knjiga, baš kao i hotel čuvaju od zaborava industrijsku i kulturnu povijesti Zagreba, točnije, njegovog dijela koji se proteže uz Branimirovu ulicu. Knjiga nam služi i kao vječni podsjetnik na svaku fazu stvaranja kultnog zagrebačkog hotela.

Za dizajn knjige zaslužni su dizajneri samog hotela, Dean Franić i Saša Šekoranja iz Studija Franić Šekoranja, tekstove je napisala Željka Zrnić, dok su za fotografije zaslužni nekoliko autorskih fotografskih timova, Duško Vlaović, Karla Jurić i Matej Jurčević te Sanjin Kaštelan, koji su zaslužni što se knjiga koloristično podudara s interijerom hotela. ''Uvijek je lijepo vidjeti život nekog projekta nakon završetka, koliko je to blizu slici koju smo stvarali i zamišljali u dizajnerskom procesu…kako je zaživio prostor, kako se ljudi ponašaju, odnosno osjećaju u njemu i promatrajući sve to u slučaju Canopya mislim da ništa ne bismo promijenili. Ova knjiga je upravo zato točka na i jer najbolje prikazuje život hotela, od procesa nastanka ideje do života hotela danas i to svih njegovih aspekata, gostiju, zaposlenika, hrane, koktela, dizajna i umjetnosti, jedno cjelovito iskustvo kojem svi mi težimo kad dođemo u neki novi grad ili zemlju.'' rekao je Dean Franić iz Studija Franić Šekoranja na predstavljanju knjige.''Drago mi je da sam imala priliku raditi na knjizi s tako kvalitetnom ekipom, i da smo uspjeli u kratkom roku napraviti tako kvalitetan proizvod. Drago mi je jer ovu knjigu gledam kao neku vrstu usporenog making of videa, prepunog fotografija, misli i ideja koje su se u Studio Franić Šekoranja provlačile kroz proces.'' izjavila je Željka Zrnić.

Karla Jurić, Dean Franić, Saša Sekoranja, Josipa Jutt Ferlan i Duško Vlaović

Josipa Lisac

''Hilton je ovim projektom pokazao da može i želi biti leader u hotelskom businessu. Pokazali smo da nam je cilj podizati ljestvicu u dosadašnjim uzusima hotelskog poslovanja, a da ćemo tako i nastaviti svjedoče i naša planirana širenja portfelja. Ova knjiga je vrijedna uspomena na sav rad koji smo prošli zajedno sa Studiom Franić Šekoranja, i ovom prilikom bih im zahvalila.'' izjavila je Josipa Jutt, direktorica Hilton hotela. Knjiga je dostupna za kupiti na recepciji hotela Canopy by Hilton, ulica Kneza Branimira 29, Zagreb.

Josipa Lisac, Saša Sekoranja, Josipa Jutt Ferlan i Dean Franić

Nevena Rendeli

Foto: PR
Objavljeno: 23.12.2019. u 14:06
Tagovi: Knjiga, hotel, dizajn

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p