KNJIGE

Fantastične knjige koje morate pročitati do kraja godine

Naslovi koje ćete prepričavati!

Ljeto je zaista godišnje doba kada imamo najviše slobodnog vremena, pa smo tako u neprestanoj potrazi za zabavom koja će nam olakšati ove vruće dane. No, bez obzira provodite li ove ljetne dane opuštajući se kraj mora ili ste spas od visokih temperatura odlučili potražiti unutar udobnosti vlastitog doma, jedno je sigurno - knjiga se iz ruku ne ispušta, stoga smo u nastavku izdvojili sjajne naslove koji će vam otkriti neki sasvim novi svijet!

It, Charoline Kepnes

Ako još uvijek niste pogledali novu seriju na Netflixu, You, koja će vas navesti da preispitate baš sve nedostatke društvenih mreža i novih tehnologija, onda s njezinim gledanjem još malo pričekajte. Mnogi će se složiti kako su upravo knjige te koje zaista najbolje znaju predočiti određenu priču, stoga prije gledanje serije, svakako pročitajte knjigu po kojoj je ona i nastala - It. Riječ je o prvijencu autorice Caroline Kepnes, a također je ovaj roman proglašen kao jedan od najboljih romana prema izboru Suspense Magazinea. Jednog dana prelijepa studentica kreativnog pisanja posjeti knjižaru u kojoj radi Joe Goldberg, a kojem ovaj susret totalno pomuti razum. Tako Joe napravi ono što bi i svatko od nas napravio: googla njezino ime na Internetu. U vrlo kratkom vremenu Joe ima na dlanu gotovo cijeli život Guinevere Beck, a to je tek početak njegove opsesije ovom mladom djevojkom. Vrlo brzo organizira slučajan susret, a njegova opsesija i posesivna želja da bude samo njegova primora ga da ukloni baš sve one koji im se pronađu na putu.

Kemičarka, Stephenie Meyer

Svatko tko je gledao popularni serijal Sumrak saga (dakle, baš svi), upoznat je s imenom Stephenie Meyer. No, ova talentirana književnica nam ovoga puta nije pripremila još jednu ljubavnu, vampirsku priču, već napeti špijunski triler koji pomalo podsjeća na kultnog Jamesa Bonda. Alec je bivša tajna agentica koja je u bijegu od nekadašnjih poslodavaca, koji nakon što je prestala raditi u tajnoj službi američke vlade jedino žele vidjeti mrtvu. Jedini izlaz da spasi svoj život jest da pristane preuzeti posljednji posao za bivše poslodavce, a taj put će joj otežati neočekivana ljubav, a olakšati - znanje iz kemije.Živi pijesak, Malin Persson Giolito

Ovaj psihološki triler proglašen je najboljim nordijskim i europskim krimićem 2018. godine, a cijela radnja započinje zločinom počinjenim u školi koji je potresao jednu od najbogatijih stockholmskih četvrti u Švedskoj. Ovaj događaj zasigurno je promijenio zauvijek mnoge živote, a među njima je i život Maje Norberg koja je preko noći od uspješne učenice, omiljene u društvu, postala najomraženija djevojka u zemlji. Što se zapravo dogodilo u učionici u kojoj su usmrćeni Majin dečko i njezina najbolja prijateljica te jesu li zaista baš svi nevini dok se ne dokaže suprotno, otkrit ćete u ovim uzbudljivim redcima!

Cimeri, Christine Lauren

Živimo u vremenu u kojem se puno razgovara o krizi imigranata, no bez obzira na koji način pristupate ovoj osjetljivoj temi, činjenica jest kako se iza brojnih teških životnih priča, mogu pronaći i one koje vraćaju vjeru u ljudsku dobrotu i u to da ljubav uvijek pronađe svoj put, bez obzira koliko neke situacije bile teške. Upravo to dokazuje i roman Cimeri, u kojem se junakinja priče, Holland Bakker do ušiju zaljubi u imigranta i uličnog svirača Calvina McLoughlina. Kako nije imala hrabrosti prići mu, sudbina se zapravo potrudila da im se putovi isprepliću tako da joj Calvin spasi život. Taj dug je odlučila vratiti mu tako da organizira audiciju kod poznatog producenta u Broadwayu, no kako je Calvin ilegalno u SAD-u ne može prihvatiti ovaj posao iz snova. Tako se i rodila ideja da mu ponudi brak kako bi mogao ostati u Americi i ostvariti svoje snove...

Foto: Instagram, Stilus, Fraktura Publika, Lumen, Charoline Kepnes
Objavljeno: 13.08.2019. u 14:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p