KNJIGE

Ikigai u praksi: knjiga koja pomaže pronaći životnu svrhu i smisao

Novi nastavak japanskog recepta za sretan život

Nakon otkrivanja ključeva motivacije i dugovječnosti u svojoj hit-knjizi Ikigai – japanska tajna dugog i sretnog života Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles vraćaju se japanskoj tisućljetnoj kulturi kroz Ikigai u praksi, praktičnu knjigu u izdanju Mozaika knjiga koja pomaže pronaći životnu svrhu i smisao.

Ikigai na japanskom znači 'razlog za postojanje' ili 'strast našeg života', ali kako ga možemo pronaći? Ako smo već pronašli naš ikigai, kako ga možemo osnažiti da inspirira sve aspekte našeg postojanja? Da bi se to postiglo, ova knjiga predlaže 35 postaja, uz praktične vježbe, koje nam omogućavaju otkriti, potencirati i provesti u djelo svoju životnu svrhu. Kad zatvorite knjigu, nakon što ponovno prijeđete 35 ključnih stvari, počinje vaše najvažnije putovanje i pustolovina.

Ikigai je japanska riječ za koju nemamo točan prijevod. Ikigai je smisao života ili ono zbog čega svaki dan ustaješ s veseljem. Riječ je sastavljena od iki, što znači 'život' ili 'biti živ', i gai, što znači 'ono što je vrijedno'. Dakle doslovan prijevod bio bi 'ono zbog čega vrijedi živjeti'. Prema Japancima, svi u sebi nosimo neki ikigai, ili čak nekoliko njih, makar toga i ne bili svjesni. Slijediti svoju strast i razvijati je da bi je podijelio s drugima najveći je cilj koji si čovjek može postaviti. Sretan put!

Foto: PR, Pexels
Objavljeno: 30.05.2019. u 12:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p