KNJIGE

Naljepši citati Paula Coelha kao ultimativni znak ljubavi!

Najljepši citati jednog od najpoznatijih pisaca današnjice

Barem jednom u životu osjetili smo ljubav prema nečem ili nekom, a nismo ju znali izraziti. Ako to već sami ne znamo učiniti, postoje brojne knjige koje nam pomažu u vlastitom izražavanju, a jedna od najljepših upravo je Ljubav Paula Coelha!

Jedan od najvećih autora suvremene književnosti i današnjice upravo je veličanstveni Paulo Coelho. Brazilski pisac kojeg život nije mazio, usprkos svim izazovima nije odustao od svoje životne želje u naumu da se bavi književnošću, i dobro da je tako! Autor mnogobrojnih djela najpoznatiji je po svjetski poznatom i prepoznatom Alkemičaru, knjizi koja je nadahnula milijune ljudi diljem svijeta u potrazi za skrivenim blagom koje je zapravo unutarnje nematerijalno bogatstvo.

Knjiga Ljubav zapravo je zbirka njegovih najpoznatijih citata o ljubavi, a osim Alkemičara, obuhvaća citate iz njegovih ništa manje poznatih i vrhunskih djela. Brida, Zahir, Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala, Peta gora, Vještica iz Portobella samo su neki od njegovih veličanstvenih naslova koji su našli svoje mjesto pod suncem u ovoj romantičnoj zbirci izabranih citata.

U nastavku pročitajte koji su nas najviše dirnuli, a vjerujemo da ni vi nećete ostati ravnodušni na njih!

Alkemičar

 Ljubav nikada ne sprječava čovjeka da slijedi svoju Osobnu Legendu. Ako se to dogodi, ta Ljubav nije prava, ona koja govori Jezikom Svijeta.

Volim te jer sam sanjao jedan san, upoznao jednog kralja, prodavao kristal, prešao pustinju, jer su klanovi objavili rat i jer sam došao do jednog bunara kako bih saznao gdje stanuje jedan Alkemičar. Volim te jer se cijeli Svemir urotio da dođem do tebe.

Brida

Riskirajmo makar doživjeli neuspjeh, razočaranje, grubo otrežnjenje, ali nikada nemojmo odustati od potrage za Ljubavlju. Onaj koji ustraje u potrazi, na kraju će uspjeti.

Ljubav je iznad svega i u njoj nema mržnje – samo povremenih nesporazuma.

Kronika ''Bilješke iz zračne luke''

Ljubav nije ni velika niti mala – naprosto je ljubav, Osjećaji se ne mogu mjeriti poput ceste. Kada bismo to činili, počeli bismo uspoređivati ono što osjećamo s onime što nam drugi pričaju o ljubavi ili s onime čemu se nadamo. Na taj način uvijek bismo samo slušali priču, umjesto da slijedimo svoj put.

Ne postoji ništa važnije od ljubavi. Zbog nje se svijet okreće i zvijezde blistaju na nebu.

Vještica iz Portobella

Ljubav posve ispunjava sve. Nju ne možemo željeti, jer ona je početak i kraj po sebi. Ne može nas izdati, jer nije povezana s posjedovanjem. Ne možemo je zarobiti, jer je poput rijeke i prijeći će sve prepreke koje joj postavimo.

Ljubav nije navika, obaveza ili dug. Ljubav jednostavno jest. Bez definicija. Voli bez puno pitanja. Samo voli.

Pobjednik ostaje sam

Ljubav može promijeniti čovjeka. Zbog tebe sam otkrio tko sam.

Svi smo mi dio božanskoga sjaja. Svima nam je isti cilj u životu – a zove se Ljubav.

Foto: Unsplash, vbz.hr 
Objavljeno: 27.11.2019. u 14:06
Tagovi: ljubav, Knjiga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p