KNJIGE

Kriminalistički roman koji je obilježio proteklu godinu oduševit će sve zaljubljenike u dinamične i napete priče!

Sjajno štivo za jesenske dane!

Ljubitelji napetih kriminalističkih romana s velikim su nestrpljenjem dočekali prvi roman preveden na hrvatski jezik autorice Catherine McKenzie. Autorica je u svojoj karijeri napisala jedanaest romana koji su zaludili sve ljubitelje psiholoških trilera i krimića.

„Nikome neću reći“ u prijevodu Maje Opačić, prvi je naslov iz pera slavne autorice s kojim će domaća publika imati prilike upoznati. 2019. godina bila je u znaku ove velike svjetske uspješnice. Na popularnom Amazonu „Nikome neću reći“ zauzeo je zavidno prvo mjesto među najprodavanijim naslovima, a njegovoj napetoj radnji nisu odoljeli ni renomirani magazini The New York Times, The Sunday Times, Globe & Mail i Toronto Star. Osim oduševljenja kod kritike i publike, roman se može pohvaliti da je odnio čak dvije nominacije u kategoriji za najbolji kriminalistički roman i to prema izboru za nagrade Hugh McLennan i Goodreads.

 Sigurno mjesto u svijetu kriminalističkih romana autorica je osigurala romanima „Hidden“, „Smoke“, „Fractured“ i „The Good Liar“ koji su prevedeni na desetine svjetskih jezika i prodani u milijunskim primjercima. Za njih su također bila rezervirana prva mjesta na stranici Amazona, ali i brojna druga priznanja i nominacije. U lipnju 2020. godine autorica je objavila najnoviji roman „You Can't Catch me“ koji je odmah skočio na popis bestselera dnevnika Globe and Mail i Toronto Star, postao knjiga mjeseca travnja na stranici Goodreads (u kategoriji Suspense & Thrillers) i dobio sjajne kritike u časopisu Publisher’s Weekly.

Foto: PR, Unsplash
Objavljeno: 06.10.2020. u 10:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p