KNJIGE

Nezaobilazno štivo svake ljubiteljice mode

Najbolje knjige o modi koje morate posjedovati!

Prepuni obaveza, nakon napornog dana i užurbanog načina života, nema boljeg osjećaja od dolaska u stan i otvaranja omiljene knjige koja ujedno opušta i širi vidike. Uz mirisnu svijeću i toplu čokoladu, vaš dom može postati pravi mali spa za duh i tijelo uz modno štivo koje se ne propušta!

Kroz povijest, mijenjao  se pogled na modu i modne stilove, no neki su ipak ostali vječni. Modni stil i modu ne možemo izgraditi čitajući, ali zasigurno se svatko od nas može pronaći barem u jednom od pravaca. Modna industrija prepuna je raznovrsnosti koje se svakodnevno nadograđuju. Nije neobično da se stilovi s vremenom i godinama mijenjaju, a time nam nameću da stalno moramo biti ukorak s vremenom i promjenama koje dolaze uz to. Ipak, neka imena postala su bezvremenska te predstavljaju simbol moći, kako u modnoj industriji tako i u načinu života onih koji modu prate ne samo iz perspektive trendova, već ju zaista i žive.

Na samu pomisao mode, prva asocijacija većini je velika Coco Chanel, francuska modna dizajnerica koja je stvorila pravo modno carstvo izbijajući na sami vrh modnog klasika uz malu crnu haljinu koju svaka žena treba posjedovati u svojoj garderobi, a izdiže se činjenicom kako upravo nju cijene i vole ljubiteljice svih modnih stilova. Coco Chanel možda je prva asocijacija, no svakako nije jedina značajna modna ikona o kojoj vrijedi pisati, a na kraju  i čitati. Mnoga imena modne industrije vrijedna su spomena, a samo neka od njih su Christian Dior, Yves Saint Laurent, Cristóbal Balenciaga, Karl Lagerfeld, Alexander McQueen, Marc Jacobs… Koji god stil da njegujete, vjerujemo da u svakoj od navedenih knjiga možete pronaći nešto u što i vi vjerujete, a u nastavku vam donosimo kultne knjige u cijelom moru modnog štiva koje smo izdvojili!

Chanel: Collections and Creations 

Gabrielle Chanel ni iz čega uspjela je izgraditi modno carstvo i pokoriti modnu industriju, a zavodljivost je postigla kombinacijom stila, tradicije i vlastite originalnosti. Ovdje ćete pronaći privatne arhive sjajnih dizajna od 1920-ih nadalje i otkriti pokretače njezinih inspiracija!

Dior by Dior: The autobiography of Christian Dior

Ova autobiografija daje uvid u rad velike modne kuće koju je osnovao Christian Dior te detalje iz njegovog privatnog života, ali i izvore njegove inspiracije. Činjenica da je svoj uspjeh doživio 1947. godine svojom prvom kolekcijom, kao i mnoge druge zanimljivosti pronaći ćete u ovoj knjizi!

All About Yves

Riječ je naravno o Yves Saint Laurentu, modnom dizajneru koji je ušao u legendu modne industrije. Knjiga daje uvid u razne skice, privatna pisma kao i rijetke fotografije koje su obilježile život ovog poznatog dizajnera. 


Balenciaga: Shaping Fashion

U središtu čitanja nalazi se legendarna osoba modne industrije koja je obilježila modnu povijest 20. stoljeća. Naravno, riječ je o Cristóbalu Balenciagi, španjolskom dizajneru za kojeg je Dior izjavio kako je riječ o dirigentu koji dirigira ono što drugi dizajneri sviraju!

Chanel: The Karl Lagerfeld Campaigns

Kada je Karl Lagerfel  došao na vodeće mjesto modne kuće Chanel, odlučio je protresti modni svijet brojnim novitetima, a zašto i kako je to napravio, pročitajte u ovom modnom klasiku!

Alexander McQueen: Savage Beauty

Alexander McQueen dizajner je koji je zauvijek obilježio modnu industriju te se ovom knjigom dobiva uvid u njegovu fascinantnu virtuoznost! Osim modnih kreacija, prikazane su ekstravagantne modne piste kojima je obilježio svoju vladavinu.


Louis Vuitton Catwalk: The Complete Fashion Collections 
 
Nakon što je 1998. lansirana prva modna kolekcija, ova modna kuća stekla je svjetsku slavu i pokrenula značajnu suradnju s mnogobrojnim dizajnerima. Početak knjige daje uvid u povijest Louis Vuittona, a što se sve još u njoj nalazi morat ćete pronaći sami!


Foto: Amazon, Unsplash
Objavljeno: 21.11.2019. u 12:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p