KNJIGE

Otkrijte koje knjige će ovo ljeto čitati omiljene Instagram djevojke

Naslovi koje vrijedi pročitati!

Ljeto je savršeno vrijeme za brojne stvari i aktivnosti koje ste možda odgađali tijekom godine zbog nedostatka vremena, a u tu skupinu ubrajamo i čitanje knjiga. Visoke temperature primorale su nas da se ipak određeni dio dana smjestimo u ugodni hlad, a kako bi uživanje bilo potpuno, potrebno je i dobro štivo. Iako imamo običaj omiljene djevojke koje volimo pratiti na Instagramu priupitati za savjet kada ne znamo što bismo odjenuli ili pak za pokoji beauty trik, no danas smo odlučili upitati ih koje naslove moramo staviti u svoju torbu za plažu!

Karla Zelić

"Za ljetno štivo bi preporučila bilo koju knjigu poezije od Rupi Kaur. Dvoumila sam se između manje poznatih naslova i ovog, ali tko je još nije otkrio, sada je pravo vrijeme! Riječ je o naslovu koji vrlo uspješno može pridobiti čitatelje koji možda nisu bili ljubitelji poezije da povire u taj svijet. Oduševljena sam njezinim pjesmama, kao i čitav svijet, a što potvrđuje da su razvikani naslovi ponekad razvikani s razlogom. Ja osobno na plaži volim ne samo odmarati odlaskom u drugi svijet mašte, već i promišljati o životu i ući u dubinu svojih emocija, a Rupi nas na to putovanje vodi nježno, realno, ali i optimistično. Moj favorit je 'Milk and Honey', ali nećete pogriješiti koji god naslov odabrali!"

Nika Turković

"Moje omiljeno štivo su ljeti uglavnom knjige od Sarah Knight, od 'You do You', pa sve do 'Calm the F**k Down'. Sve njene knjige su u kontekstu boljeg 'hendlanja' samih sebe u trenutcima kada definitivno nismo zen, a najbolje vrijeme da se vratim u taj 'zen mode' je ljeto! Upravo zato mi Sarah Knight u tome asistira, da zadržim taj zen i u onim trenucima kada ljetna idila dođe svome kraju. U principu knjige su posložene kao smjernice i neka vrsta životnih lekcija koje nas vode kroz teške situacije u kojima se često izgubimo. Knight je sjajna u vraćanju vjere i samopouzdanja svakome tko ih pročita jer stavlja stvari u perspektivu , a to je upravo ono što mi često zaboravimo učiniti. Mislim da bi svatko trebao pročitati bar jednu od knjiga iz te serije, posebice u ovo ljetno doba kad si resetiramo glavu i organizam za nove jesenske pobjede!"

Ida Prester

"Imam rijetko priliku za čitanje, pa to malo slobodnog vremena posvećujem najčešće nekim praktičnim knjigama koje me inspiriraju te koje mijenjaju moju percepciju. Veliki sam poklonik nordijskih zemalja, pogotovo Danske, koja je prema brojnim istraživanjima spada među najsretnije zemlje na svijetu, pa bi tako preporučila svim roditeljima knjigu Danski odgoj djece. Riječ je o knjizi koja će totalno izokrenuti vaš pristup prema klincima, autoritetu i strogim pravilima. Kako Danci puno toga rade skroz obrnuto od nas, neke ideje bi vam se mogle činiti pretjerane, ali bi vas također mogle natjerati na razmišljanje, a koje u konačnici i potiče neke promjene! Primijenila sam dosta koncepata iz ove knjige, a odbacila puno naših tradicionalnih recepata ‘dobrog odgoja pristojnog djeteta’, stoga je meni ova knjiga prava mala revolucija. Sretno nam u našem najtežem i najljepšem poslu na svijetu!"

Anita Dujić

"Knjige za koje se nadam da ću, uz bebu, uspjeti pročitati ovo ljeto su: A little life (Hanya Yanagihara), Male žene (Louise May Alcott) i Ikigai (Hector Garcia Kirai i Francesc Miralles)." A little life je podosta kontroverzan roman, ali je ujedno i jedan od najemotivnijih i najdirljivijih romana, a čija je tematika podosta teška za čitanje. Nadalje, knjiga Male žene spada u onu skupinu knjiga koje svaka žena mora pročitati, budući da šalje jasnu poruku kako svaka djevojka treba biti prije svega svoja i ne ovisiti ni o komu. To je jedna od onih knjiga koje dokazuju kako je ženska snaga neuništiva, stoga je odličan izvor inspiracije. Još jedna inspirativna knjiga je i Ikigai koja analizira tajnu stogodišnjih Japanaca za zdrav i vitalan život, otkrivajući kako se hrane, kako se povezuju s drugima i kako pronalaze svoj ikigai koji daje smisao njihovom životu. Ova knjiga će pomoći svakome da postigne dugovječno zdravlje tijela, uma i duha!

Foto: Instagram, A little life, Danski odgoj djece, You do You, Milk and honey
Objavljeno: 19.06.2019. u 13:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p