KNJIGE

Sjajne vijesti! Iako je otkazan, u Interliberu uživamo u online izdanju s velikim popustima!

I diljem Hrvatske u odabranim knjiižarama po sajamskim cijenama!

Po prvi puta nakon 43 godine otkazan je međunarodni sajam Interliber. Iako su organizatori gajili nade da će okolnosti dopustiti njegovo održavanje, ipak čekamo na novi termin koji će vjerojatno biti u proljeće sljedeće godine. Ipak, svi knjigoljupci ipak neće ostati zakinuti jer je u pripremi prvenstveno online izdanje istog.

Naime, potaknuti epidemiološkim mjerama i okolnostima na koje ne mogu utjecati, Interliber postaje online sajmom, a brojne i velike popuste bit će moguće pronaći u brojnim knjižarama koje su u međusobnom dogovoru nakladnici dogovorili za razdoblje od 10.-15. studenog diljem Hrvatske.

Točnije, web trgovine nakladnika predstavit će veliki izbor knjiga sa sajamskim popustom pod motom „Knjiga svima i svuda“. Zajednička web stranica na kojoj će biti dostupni brojni različiti naslovi s prigodnom cijenom okupit će više od 100 knjižara i organiziranih promocija i razgovora s raznim autorima putem streama.

Tako će primjerice Školska knjiga putem online shopa i u svojih 29 knjižara diljem Hrvatske u razdoblju od 10. do 30. studenog predstaviti sekciju sa sajamskim popustom za ranije objavljene knjige i nova djela. Sve knjige objavljene do studenog 2019. imat će popust od 15-20 posto dok će ostale biti na popustima do čak 40 i 70 posto.

Faktura je već prije službenog otkazivanja Interlibera bila spremna na ovaj ishod događaja stoga je poznato kako će svi naslovi objavljeni u 2020. tijekom sajamskog tjedna biti sniženi za 20 posto. Prošlogodišnja izdanja bit će na promotivnom popustu od 30 posto, a naslovi iz 2018. i stariji će na webu biti sniženi do 30 posto dok u samoj knjižari do 50 posto.Znanje će u tjednu od 9. do 15. studenoga u knjižarama i na webshopu nuditi sajamske popuste na gotovo sve naslove naklade Znanje i Vorto Palabra (od -15% na najnovije, pa sve do -70% na starije naslove), te na brojne naslove drugih hrvatskih nakladnika i strane knjige. U okviru webshopa, sve narudžbe iznad 150 kn ostvaruju besplatnu dostavu.

Slično je i s knjižarama Ljevak i Profil. Naime, u Ljevak knjižarama u predstavljenom izboru bit će oko dvjestotinjak naslova na popustima od 10 do čak 80 posto, dok će u Profil knjižarama biti gotovo pa jednako. Tu su naravno i ostale brojne knjižare poput V.B-Z.-a čije sajamsko sniženje će biti u rasponu od 20 do 90 posto, Sandorf koji prati u istom tonu s dodatkom da će cijela filozofska biblioteka biti na čak 50 posto popusta, Disput, Šareni dućan, Oceanmore i mnoge druge...

Iako se mnogi s nestrpljenjem iščekuju ovo doba godine kako bi na jednom mjestu potražili omiljene knjige, ovakvo izdanje sajma koje je dostupno cijeloj Hrvatskoj te online zasigurno će razveseliti mnoge! Stoga, ne preostaje ništa drugo nego da napunite svoje virtualne košarice ili se prošetati do omiljene knjižare i uživate u novom štivu!
Foto: Unsplash, Znanje.hr
Objavljeno: 04.11.2020. u 11:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p