KULTURA

Sjajni naslovi knjiga koje bismo rado pronašli ispod božićne jelke!

Idealan poklon za knjigoljupce

Božić samo što nije stigao, a euforija oko kupnje poklone počela se dobro zakuhtavati. Bez obzira na to kome kupujete poklon, ni ove godine nećete pogriješiti ako svojim namilijima poklonite jedan cijeli novi svijet. Riječ je, naravnom, o knjigama!

Sigurno ste se barem jednom našli u nedoumici što kupiti jednom strastvenom knjigoljupcu. Naravno da je knjiga baš uvijek dobra ideja, no ako ne znamo što točno tražimo i hoće li se odabrani naslov svidjeti osobi koju darujemo, odabir ovake vrste poklona može biti prava noćna mora. Još ako ste jedni od onih koji više vole uživati u tv serijama ili filmovima, vrlo je vjerojatno da se s lakoćom izgubite tražeći naslov koji će ''možda'' biti ono što tražimo. Kako bismo vam olakšali, u nastavku smo izdvojili četiri sjajna naslova s kojima ne možete pogriješiti, a koji su idealan poklon za nadolazeće blagdane!


Bilježnica neizgovorenih stvari, Clare Pooley

Što bi se dogodilo da počneš govoriti samo istinu?

Julian Jessop, ekscentrični sedamdeset devetogodišnji slikar ovom je rečenicom započeo priču o svojemu životu te ju zapisao u svjetlozelenu bilježnicu koju je zatim ostavio u kafiću u koji zalazi svaki dan. Nakon petnaest godina žalovanja zbog gubitka supruge, on započinje ovaj projekt s ciljem dijeljenja iskrenih priča sa stvarnim osobama koje susrećemo svaki dan. Monica, vlasnica kafića pronalazi ostavljenu bilježnicu, te ponesena Julianovim riječima, ne samo da dopiše priču o sebi, nego odluči pomoći Julianu kako se ne bio osjećao toliko usamljenim. Bilježnica se tako seli s ruke na ruku tvoreći dirljivu ljudsku priču koja će vas ostaviti bez teksta!

Iduće godine u isto vrijeme, Sophie Cousens

Koliko je puta moguće naletjeti na pravu ljubav? Nakon trideset godina slučajnih susreta, Minnie Cooper sigurna je u dvije stvari: da je svaku Novu godinu, kad joj je i rođendan, prate nevjerojatni pehovi, te da je za to kriv Quinn Hamilton, muškarac kojeg nikad nije ni upoznala. Ako su, međutim, Quinn i Minnie iz potpuno različitih svjetova koji nemaju ništa zajedničko, zašto stalno nailaze jedno na drugo? I zašto svaki susret u njima pobuđuje čežnju za nečim više? Ova dirljiva priča koja vraća vjeru u ljubav, pokazuje nam na koje nas načine sudbina spaja s onima kojima se najmanje nadamo – bez obzira na sve prepreke.


Najbolja zabava u životu, Claire Lombardo


U svom udobnom domu u predgrađu, David i Marilyn četiri desetljeća žive u bračnoj sreći i ljubavi. No, skladan roditeljski brak za njihove je četiri već odrasle kćeri nedostižan ideal, i gotovo provokacija! Najstarija Wendy mlada je udovica, a samoću i tugu liječi alkoholom i ljubavnim avanturama. Violet, nekoć perspektivna odvjetnica, sada se gorljivom predanošću posvećuje ulozi majke i supruge. Liza, mlada sveučilišna profesorica, očekuje dijete, no muči je to što ni sama nije sigurna želi li ga. Najmlađa kći, Grace, živi lažnim životom a da to nitko od njezine obitelji i ne sluti. No, kad se u njihovim životima tajni sin jedne od sestara, pred čitateljem se rastvara bogat, dramatičan akvarel života jedne nekonvencionalne obitelji u kojem ćete uživati!

Čokolada, Joanne Harris

Kad egzotična strankinja Vianne Rocher stigne u francusko selo Lansquenet-sous-Tannes i otvori čokoladarnicu preko puta crkve, župnik Reynaud prepozna je kao ozbiljnu opasnost za svoje stado - posebno zato što je početak korizme, tradicionalnog razdoblja samoodricanja.
Svaka kutijica slasnih zalogaja dolazi s darom: Vianne nepogrešivo pogađa što je kupcima omiljeno. Je li ona vještica? Uskoro mještani više ne mare, prepuštaju se iskušenju, radosti i dramatičnom okršaju između uskrsne svečanosti i poganskog veselja festivala čokolade. Obavezno štivo za svakoga tko žudi za književnim bijegom i tračkom čarolije u svakodnevici.

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.12.2021. u 07:39
Tagovi: Božić, Knjige, Knjiga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p