KNJIGE

Zašto ne biste naredne dane proveli sa zanimljivim štivom u rukama?

Potresna i istinita priča koja će vas potaknuti na razmišljanje!

Iako imamo osjećaj kao da smo još jučer ležali na plaži, hvatajući svaku zraku sunca te potrebnu dozu osvježenja tražili u moru i ukusnim koktelima, no prometne gužve kao i brojne obaveze ponovno su dio naše svakodnevice. Također osjetni pad temperature te neumoljiva kiša polako nas privikavaju na činjenicu da ćemo se uskoro pozdraviti s ljetnim mjesecima, ali i ponovno prigrliti cozy sezonu koja itekako ima svoje strane koje posebno volimo!

Udobna odjeća, omiljena pozicija na kauču, vruća čokolada u rukama i umirujući zvuk kiše scenarij je koji nas očekuje u narednim mjesecima. Također ovakva atmosfera ne može proći bez dobrog štiva, a budući da ćemo sve više svoje dane provoditi unutar vlastitog doma, zašto ne zaroniti u bogati svijet knjiga, koje uvijek imaju nešto za ispričati te tako obogatiti našu maštu, ali i vlastiti život? Knjiga koja će vas sigurno promijeniti, potaknuti na razmišljanje, šokirati i držati u neizvjesnosti jest 'Dok još nismo bile vaše' (Before We Were Yours) američke autorice Lisa Wingate. Knjiga je u samo godinu dana osvojila srca brojnih čitatelja, ali i pozitivne kritike struke, što potvrđuje i brojka da se ovaj roman prodao u više od milijun primjeraka. Ono što će vas sigurno prvo privući kod ove knjige jest to da je inspirirana istinitim događajem, odnosno jednim od američkih najzloglasnijih skandala, koji je zauvijek promijenio život dvjema obiteljima.

Obitelj koja živi na rijeci Mississippi, na obiteljskom brodu, jedne olujne noći posjeti neznanac koji otrgne djecu iz njihovog doma dok roditelji nisu bili prisutni. Djeca obitelji Foss smještena su u sirotište i uvjeravana da će ih uskoro vratiti roditeljima, no ubrzo uviđaju mračnu istinu, u kojoj voditeljica organizacije za posvajanje sa sjedištem u Memphisu, zapravo otima siromašnu djecu te ih prodaje bogatim obiteljima diljem zemlje. Ovaj roman šalje poruku da bez obzira gdje nas naši putevi odveli, srce nikada ne zaboravlja gdje pripadamo!


Foto: Instagram, Mozaik
Objavljeno: 31.08.2020. u 14:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p