KULTURA

Nova blagdanska Apple reklama o kojoj svi pričaju!

Božićna reklama koja će vas zasigurno dirnuti!

Nije novost da svake godine u vrijeme adventa brojne velike kompanije i njihovi oglašivači pokušavaju napraviti najoriginalniju reklamu i tako osvojiti srca publike. Obitelj, prijatelji i kućni ljubimci u fokusu su gotovo svake od njih i, iako znamo da se radi o marketingškoj kampanji, rijetko ostajemo ravnodušni na kvalitetno osmišljenu, univerzalnu, toplu ljudsku priču.

Tako svi i danas pamtimo i rado se vraćamo na božićne reklame Johna Lewisa, Coca-cole, Sainsburyja i ostalih velikih imena koji su kroz posljednjih 10 godina pretvorili svoja video oglašavanja u prava mala remek-djela i tako stvorili kulturu božićnih reklama koje su danas nezaobilazni dio blagdana. Baš tako i Apple njeguje godišnju tradiciju dijeljenja videozapisa u blagdanskom duhu, no ove je godine potpuno nadmašio očekivanja i oduševio javnost videozapisom koji je objavljen na Youtube-u prije samo nekoliko dana. Iako je reklama osmišljena tako da prikaže neke od mogućnosti iPada, kao što su obrada i uređivanje fotografija, na divan način pokazuje i da tehnologijom možemo stvarati iskrene, plemenite i pozitivne priče koje doista povezuju ljude, i to unatoč činjenici koja potvrđuje da nas konstantan tehnološki napredak u modernom vremenu društveno otuđuje.

Mnogi Appleovi blagdanski oglasi u prošlosti su osvojili nagrade i priznanja no sigurni smo da je ovo najtopliji video uradak kojeg je Apple ikada podijelio s publikom, a možda i najbolji video kojeg je gadget brand uopće ikada izbacio! Ovu izuzetno dirljivu obiteljsku priču prati pjesma ''Married life'' Michaela Giacchina, koju smo mogli čuti u poznatom Pixarovom filmu ''Up'', a čitava reklama zaokružena je Appleovim citatom: "Ponekad najbolji pokloni mogu stići s najneočekivanijih mjesta."

Foto:Youtube
Objavljeno: 28.11.2019. u 13:41
Tagovi: Božić, iPad, mobiteli, video

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p