UMJETNOST

Izložbu ‘Faces of Europe’ sada možete pogledati u Francuskom paviljonu!

Odlična izložba koju ne želite propustiti!

Povodom ovogodišnjeg Dana Europe, veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske Komisije u Hrvatskoj pozivaju na izložbu Faces of Europe u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25, a iza koje stoji cijenjeni njemački fotografa Carsten Sander.

Tijekom razdoblja od oko tri mjeseca 2020., autor i fotografski umjetnik iz Düsseldorfa Carsten Sander svojim je kamperom posjetio sve zemlje članice EU-a u kojima je portretirao 1.000 ljudi različite nacionalne i društvene pripadnosti. Bogati i siromašni, mladi i stari, poznate ličnosti, sportaši i političari, slučajni prolaznici na ulici – ravnopravni jedni pokraj drugih. Pokazivanje lica koincidira s izražavanjem stava svake fotografirane osobe.Sander prikazuje ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo. Prikazuje ljude u sadašnjem trenutku i mjestu, ističući njihov zajednički nazivnik: građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti, zajedničko djelovanje.

Sander je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja se sastoji od preko 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot.

Izložba će biti otvorena od 29. travnja do 8. svibnja 2021. svakim danom od 12.00 do 20.00 sati.

Foto: PR
Objavljeno: 23.04.2021. u 16:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p