UMJETNOST

Karl Lagerfeld i Oscar de la Renta kao protagonisti dva sjajna projekta!

Hommage modnim velikanima u svijetu kulture

"Nitko na svijetu ne može učiniti da se žena osjeća lijepo kao Oscar de la Renta'', čuvena je rečenica top modela Karlie Kloss. A nitko na svijetu nije postigao da se mačka osjeća kao vladar svijeta kao što je to učinio Karl Lagerfeld!

Oscar de la Renta i Karl Lagerfeld, imena su koja govore sama za sebe. Riječ je o jednima od najvećih dizajnera u povijesti postojanja mode zauvijek utjelovljenih kroz modne kreacije. No, govoreći o njima, mnogo su više od dizajnera koje znaju i poštuju žene diljem svijeta. Što je zajedničko ovim velikim kreatorima osim mode?

Oscaru de la Renti, rodom iz Dominikanske Republike, posvećena je izložba o njegovoj životnoj i modnoj karijeri u muzeju Centro León u Santiago de los Caballerosu u Dominikanskoj Republici. Izloženo je 46 originalnih dizajna, kao i razni predmeti i osobni artefakti dizajnera. U sklopu izložbe, prikazuje se 30-minutni dokumentarac o životu poznatog dizajnera o kojem govore brojni poznati ljudi poput Hillary Clinton. Izložba se sastoji od pet prostornih dijelova koji prikazuju različite dimenzije Oscara de la Rente. U sklopu izložbe moguće je vidjeti i 60 korica časopisa i umjetnina, a moguće ju je posjetiti do sredine travnja.

Govoreći o časopisima, upravo je Karl Lagerfeld u središtu ovog dijela modne kulture. Choupette, mačka poznatog dizajnera, zvijezda je nove slikovne knjige! U knjizi se nalaze još uvijek neviđene fotografije iz života Karla Lagerfelda koje svjedoče o ljubavi koju svaki vlasnik ima prema svojem kućnom ljubimcu. Sve objavljene fotografije voljene mačke osobno je uslikao Lagerfeld, a moguće je vidjeti Choupette u raznim izdanjima, poput igranja u kutiji. Knjiga s minimalističkom estetikom daleko je od prikaza luksuznog života jedne od najpoznatije mačke u povijesti, a bit će objavljena krajem mjeseca.

Foto: Karl Lagerfeld, Instagram, Unsplash
Objavljeno: 25.11.2019. u 14:48
Tagovi: moda, izložba, Knjige

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p