UMJETNOST

Ovogodišnje izdanje najvećeg svjetskog sajma fotografije posjetite online!

Više od 200 izlagača iz svih dijelova svijeta

Baš kao i svi ostali kulturni događaji, i najveći svjetski sajam fotografije – Paris Photo, koji se ove godine trebao održati u New Yorku odgođen je zbog pandemije koronavirusa, no svi radovi koji su trebali biti dio njujorške izložbe sada su, u obliku galerije, dostupni online!

Galerija naziva ''Online Viewing Room'' svim zainteresiranima nudi pristup pregledu čak preko 1200 fotografija koje su trebale biti glavne zvijezde izložbi, rasprava, ali i nagrada koje se svake godine u sklopu Paris Photo događaja dijele najuspješnijih svjetskim fotografima i njihovim radovima. Ovom inicijativom organizacija je pružila svim umjetnicima mogućnost da svoje radove, unatoč karanteni, nastave izlagati, predstavljati pa i prodavati zainteresiranim kupcima. U tom duhu, internetski katalog sadrži sve bitne detalje o pojedinoj fotografiji za sve one zainteresirane za kupnju umjetničke fotografije. Događaji poput ovog pružaju prijeko potrebnu priliku za povezivanjem fotografa sa svojim kolekcionarima, no pružaju i veliko zadovoljstvo onima koji jednostavno vole i žele biti u toku s najvažnijim događajima iz svijeta moderne fotografije. Neki od najvažnijih djela uključuju ona s potpisom Paula Mpagija Sepuya, Nan Goldin, Andreas Gurskya, Petera Hujara, Dorothee Lange, Sally Mann i Diane Arbus i mnogih drugih.

Bertus Pieters

Kahmann

Esther Woerdehoff

Euqinom

Edwynn Houk

Potpunu izložbu potražite na službenoj stranici ovogodišnjeg sajma, a s obzirom na to kako je službeni događaj sajma ''uživo'' i dalje samo odgođen a ne otkazan, pratite i sve vijesti o potencijalnim tribinama i raspravama koje će se, nadamo se, u skoroj budućnosti zaista i održati.

Skinnerboox

Objavljeno: 02.05.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p