UMJETNOST

Ovu subotu ne propustite pogledati sjajnu izložbu cijenjenog kineskog fotografa Ren Hanga

Izložba kao spomen na prerano preminulu povjesničarku umjetnosti, Marinu Viculin!

Fotografska udruga Organ Vida je nagradu Marina Viculin pokrenula 2017. godine u spomen na prerano preminulu povjesničarku umjetnosti, Marinu Viculin. Viculin je obnašala funkciju ravnateljice Klovićevih dvora, a osoba je koja je trajno zadužila hrvatsku fotografsku scenu svojim radom na afirmaciji medija i time promijenila pogled na fotografiju u općoj društvenoj percepciji. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje u okviru festivala fotografije Organa vida. Nagrada ima za cilj unapređenje razvoja umjetnika i poticaj u njihovom budućem djelovanju.

Nagrada Marina Viculin godišnje se dodjeljuje kao priznanje za rad umjetnika s izvanrednim postignućima u području hrvatske fotografije. Nagrada Marina Viculin prva je nagrada takvog tipa u Republici Hrvatskoj i dodjeljuje se temeljem natječaja koji je otvoren za pojedince ili kolektive, umjetnike/ce koji se izražavaju u mediju fotografije.

@renhangrenhang

Odlična je to prilika ujedno posjetiti izložbu cijenjenog kineskog umjetnika Ren Hanga, Zakorači ravno u moje srce. Izložba donosi pregled njegovog radikalnog opusa kojim predstavlja portret vlastite generacije i komentira kinesko društvo. Intimne fotografije prijatelja, s dozom humora progovaraju o ljudskim odnosima, emocijama i prijateljstvima.

@renhangrenhang

Objavljeno: 03.10.2019. u 09:57

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p