UMJETNOST

Sinoć je u centru Zagreba svečano otvorena prva pop up izložba berlinske galerije Société

Izložba koja je okupila brojne zaljubljenike suvremene umjetnosti, umjetnike i kolekcionare!

Sinoć je u centru Zagreba, u Dežmanovoj ulici svečano otvorena prva pop up izložba berlinske galerije Société koja je okupila brojne zaljubljenike suvremene umjetnosti, umjetnike i kolekcionare. Izložbu sačinjavaju 12 pomno odabranih radova umjetnika iz cijelog svijeta: Trisha Baga, Petra Cortrighta, Kaspar Müller, Jeanette Mundt, Bunny Rogers, Timur Si-Qin, Ned Vena, Lu Yang te ju možete razgledati do nedjelje 11.listopada od 12 sati do 22 sati.

Umjetnici iz Société u svojim se radovima dotiču odnosa između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti u eri koja je visoko premrežena tehnologijom. Ovaj okvir postao je široko rasprostranjen na polju suvremene umjetnosti i umjetnika koji nude važne perspektive o tim pitanjima – dobivaju sve veću pažnju međunarodne publike i institucija.

Berlinska galerija Société djeluje na području Europe, Amerike i Azije čiji umjetnici, izložbe i publikacije uživaju međunarodni ugled. S radom je započela 2008. godine i u međuvremenu postaje jedno od najprogresivnijih imena u svijetu suvremene umjetnosti te sudjeluje na Art Baselu, Art Basel Miami Beachu, Art Basel Hong Kongu, Frieze u Londonu, Frieze u New Yorku, Independent u New Yorku, Independent u Brusselsu , Art Cologneu, Art Brusselsu, Gallery Weekendu Berlin, abc Berlinu i na mnogim drugim lokacijama. Većina galerijskih umjetnika svoju prvu samostalnu izložbu imali su baš u Société, a od tad ih se moglo vidjeti u galerijama i muzejima kao što su New Museum NY, Whitney Museum, Museum of Modern Art NY, Pirelli Hangar Bicocca Milan, Hamburger Bohnhof Berlin, Musée d’Art Moderne Paris, KW Institute for Contemporary Art, Berlin i mnogim drugima.

Izložba se može razgledati svaki dan uz stručno vodstvo voditelja galerije od 12 do 22 sata do nedjelje 11.listopada na adresi Dežmanova 1, a ulaz je slobodan!

Marius Wilms i Martina Bienenfeld

Marina Dedić Scotti i Anamarija Bručić

Zvona Vučković

Marina Mesar OKO, Ana Maras Harmander i Iva Mihalić

Ivana Antunović Jović

Fedor Fischer i Tomislav Buntak

Djurdja Tedeschi

Josip Tešija, Zvona Vučković i Loredana Bahorić

Matea Rozina Nikšić

Mara Bratoš

Karla Jurić

Loredana Bahorić

Iva Biondić i Mak Melcher

Marija Kulušić

Rajka Vujaklija i Vedran Luketin

Anamarija Brkić Amarie

Daniel Srdarev

Anamarija Žužul

Ana Maras Harmander

Ana Herceg

Romina Peritz

Borna Kotromanić i Mario Malnar

Foto: John Pavlish
Objavljeno: 07.10.2020. u 10:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p