UMJETNOST

Spektakularna izložba sa svjetlosnim i zvučnim prikazom djela Gustava Klimta oduševit će sve ljubitelje umjetnosti i dizajna!

Najveći svjetski centar digitalne umjetnosti otvorio je vrata svim posjetiteljima

Les Bassins de Lumieres, najveći svjetski centar digitalne umjetnosti otvoren je nakon sedam tjedana karantene u francuskom Bordeauxu, a spektakularna senzorna izložba sa svjetlosnim i zvučnim prikazima najvećih djela svjetske umjetnosti koju su posjetitelji dugo čekali napokon je dostupna za razgledavanje.

U prostoru pristaništa nekadašnje ratne podmornice, prostoru od nevjerojatnih 3.000 m2 trenutno se održava jedna od najposebnijih izložbi moderne umjetnosti; najpoznatija umjetnička djela Gustava Klimta tako se prikazuju na ogromnim površinama koje ujedno i tvore samo pristanište. Na bazama i zidovima širine 12 metara, a visine nevjerojatnih 110 metara prikazuju se neka od najvrjednijih svjetskih umjetničkih djela, koja uz sjajne vizualne, zvučne i vodene efekte ljubiteljima umjetnosti pružaju posve novo iskustvo izložbe koje svakako vrijedi posjetiti i doživjeti.

Izložba je spektakularni, senzorno neodoljiv svjetlosni i zvučni prikaz djela Gustava Klimta projiciranog na ogromnim površinama koje obilazite gotovo 60 minuta. Neoklasicistički interijeri carskog Beča, mostovi, tuneli i prolazi pretvaraju se u Klimtove zlatne slike, portrere i poznate motive šuma, jezera i voćnjaka, pretvarajući se ponovno u oblike Egona Schielea i Klimtove ženske figure, a sve uz zvučne zapise Wagnera, Beethovena, Mahlera i Philipa Glassa. Ulaznice za izložbu možete kupiti isključivo online, a više informacija o samoj izložbi potražite na službenim stranicama.

Objavljeno: 18.06.2020. u 13:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p