UMJETNOST

Velikom izložbom i partyjem završila je druga sezona projekta DNA!

Domaća publika još jednom pokazala je koliko cijeni mlade umjetnike!

Nakon vrlo uspješne prve sezone projekta DNA u suradnji s Beck's pivom, sinoćnjom izložbom i druženjem okončana je i druga sezona. Nakon virtualnih izložbi koje su u protekloj godini bile dostupne na stranicama FASHION.HR portala, pet predstavljenih ilustratora u prostoru Photo Studija Katran održalo je izložbu na kojoj svaki rad krije zanimljivu i drugačiju umjetničku priču. Veliko finale okupilo je brojna poznata lica iz društvene, umjetničke i modne scene te samim time pokazalo kako domaća publika podržava umjetnike te njihov rad.

FASHION.HR pokazao se kao medij koji kontinuirano daje podršku mladim i kreativnim umjetnicima, a ovim projektom, odnosno virtualnom izložbom, ilustracije su poprimile jedan potpuno novi izričaj i način predstavljanja. Projekt DNA kao odličnu platformu za mlade umjetnike prepoznao je i Beck's koji iznova voli stati iza umjetnosti i to korištenjem tehnologije i novih medija kao odličnog načina podrške. Unazad godine dana pet ilustratora obojilo je stranice FASHION.HR-a, a svaku ilustraciju pratio je i intervju u kojim su umjetnici predstavili svoje priče, ideje i otkrili što ih inspirira te potiče na danje stvaranje.

Zanimljivost ove izložbe krije su u činjenici kako je riječ o digitalnoj platformi koja dopušta besplatno preuzimanje ilustracija, pa tako baš svatko može imati dio kreativnog svijeta ovih talentiranih umjetnika.  Photo Studio Katran poslužio je kao izvrsna kulisa za održavanje DNA izložbe, a industrijski stil dodatno doprinjeo stvaranju isti dojma. Ugodna i opuštena atmosfera postignuta je i suptilnim, ali dovoljno upečatljivim uređenjem interijera te zanimljivo postavljenim radovima i predstavljenom limitiranom serijom proizvoda s primjenjenim ilustracijama koji su privlačili brojne poglede.

Nikola Grabovac i Mirta Bajzek

Nino Sablić, Zvonimir Pašev, Kristijan Žakić, Josip Mirković

Kao što smo spomenuli, priliku da pokažu svoje radove u drugoj sezoni dobilo je pet umjetnika, a prvi među njima bio je Nikola Grabovac (Ahro) koji inspiraciju crpi u svakodnevnim iskustvima, sjećanjima i imaginarnim svjetovima. Uz Nikolu, drugi po redu bio je Ivan Stanišić koji ističe kako je osobna nota i emocija u ilustriranju neophodna, ali i određeni narativ te reference poznate određenim promatračima. Prva djevojka u drugoj sezoni bila je Nikolina Žabčić koja u svojim djelima voli zaći u društvena pitanja, ali i u osobno poimanje te doživljaj svijeta oko sebe. S druge strane, ilustracije Sanje Stojković sadrže elemente apstrakcije koje su vrlo vješto ukomponirane u probleme modernog društva, dok Anja Sušanj voli inspiraciju potražiti u slavenskoj mistici koja se narativno preoblikuje u nešto što može funkcionirati i kao sam proizvod.

Sve ilustracije iz obije sezone projekta DNA i dalje su dostupne na FASHION.HR-u te ih možete pogledati i preuzeti!

Lu Jakelić, Nikola Grabovac, Ivan Stanišić i Nikola Gregurić

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 11.12.2019. u 10:28

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p