UMJETNOST

Zagrebački plesni centar i za ovu godinu priprema sjajan program koji ne želite propustiti!

Nakon uspješno završene 2020. godine program u ZPC-u nastavlja se i u novoj 2021. godini!

Usprkos 2020. godini hrvatska plesna scena u Zagrebačkom plesnom centru uspješno je stvarala i izvodila programe. Realizirano je rekordnih 16 premijerni naslova i ukupno 76 izvedbi plesnih predstava, a surađivali su s udrugama plesnih umjetnika UPUH i PULS i brojnim umjetničkim organizacijama.

Premijernom izvedbom predstave Body Shots završena je međunarodna koprodukcija s njemačkom plesnom skupinom Cocoon Dance i Državnim kazališnom u Darmstadu. "Ističemo da je ovo prvenstveno zajednički uspjeh Zagrebačkog plesnog centra i nezavisne plesne scene koja nam je pomogla u beskompromisnom provođenju svih zahtjevnih epidemioloških mjera. Dokaz tome je da smo među rijetkim hrvatskim, pa i europskim kazalištma koja nisu zatvarala svoja vrata publici i umjetnicima." - objašnjavaju iz ZPC-a

Individue(t)

"U usporedbi s 2019. godinom realizirali smo samo 22 programa manje, a što uzimajući u obzir prekid rada zbog epidemioloških mjera od ožujka do svibnja 2020. smatramo izuzetnim uspjehom. Međusobnom suradnjom te uz potporu Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 2020. godinu pretvorili smo u uspješnu plesnu godinu unatoč svim ograničenjima. U siječnju 2021., iako u još uvijek vrlo reduciranom gledalištu, optmistčno nastavljamo dalje te započinjemo s repriznim izvedbama predstave Bazen umjetničke organizacije Škvadra. Prva premijera u siječnju pripala je predstavi Individue(t) koju potpisuju dvoje mladih koreografa i izvođača, Lara Frgačić i Endi Schröter"

Reprizne izvedbe predstave Stvari su kakve jesu, koreogra Ņinje Eni Vesović i dramaturginje Mirne Rustemović, na rasporedu su 22. i 23. siječnja. Gilgameš, u koreografiji i izvedbi Filipe Bavčević pogledajte 26. i 27. siječnja, a premijeru Sjećanje u metrima, autorskog trojca Mia Zalukar, Silvija Dogan i Stella Leboš, 29. i 30. siječnja.

Sve informacije kao i ulaznice mogu se naći online.

Foto: Ana Krušelj, Ivica Ivčević
Objavljeno: 12.01.2021. u 12:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p