UMJETNOST

Zanimljiva virtualna izložba modne ilustracije donosi svoje viđenje COVID-a 19

Studenti zagrebačkog TTF-a autori su izložbe koju vrijedi pogledati!

Vjerujemo kako nije potrebno dodatno napominjati da nas je novonastala situacija poprilično zatekla i prisilila da iz temelja promijenimo svakodnevne navike i rutine. Koliko god se činilo teško i pomalo zamorno, nakon prvotne prilagodbe, boravak u izolaciji može poslužiti kao sjajan period za zadiranje u vlastitu kreativnost, otkrivanje nekih novih talenata, ali i kreiranje zanimljivog sadržaja koji će razveseliti publiku te donijeti dašak svježine!

Kada govorimo o ilustraciji, možemo se složiti da je riječ o vrsti likovnog izražaja koja je vrlo često prikazivala aktualna društvena zbivanja na različite načine. Tako smo nailazili na iznimno estetična viđenja svakodnevice, zadiranje u karikature ili pak korištenje natpisa ili simbola u svrhu što jasnije vizualizacije. Moda je oduvijek bila svojevrsno ogledalo društva, neizbježan dio kulture, pa samim time i vrlo relevantan pokazatelj društvenih promjena. Sukladno tome nimalo ne čudi što se u vrtlogu društvenih ilustracija pronašla i ona modna kojoj je ovog puta fokus na COVID-u 19. Naime, studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu kolegija Modna ilustracija pod mentorstvom Pauline Jazvić, postavili su sjajnu virtualnu izložbu. Riječ je o zanimljivom prikazu i viđenju utjecaja spomenutog virusa na modu, ali i ostale životne elemente. Nimalo ne sumnjamo da je ovakav prikaz COVID-a 19 pokazatelj individualnog mišljenja, ali i stvaranja sadržaja koji je tu da pomogne i animira kolektiv te pokaže umjetnički aspekt novonastale situacije.

U kreiranju virtualne izložbe, koju možete pogledati u nastavku, sudjelovali su studenti Donovan Pavleković, Hana Matić, Paula Peloza, Helga Alaker, Lucija Agić, Diana Bilušić i Petra Grgić.

Donovan Pvleković

Hana Matić

Lucija Agić

Helga Alaker

Lucija Agić

Hana Matić

Donovan Pvleković

Paula Peloza

Petra Grgić

Objavljeno: 06.04.2020. u 12:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p