UMJETNOST

Zbog ove instalacije morate posjetiti zagrebački Art Park!

„Queendom“ by Boris Bare – novi umjetnički rad u Art Parku!

Art Park nezaobilazna je destinacija i tradicionalno mjesto okupljanja svakog zagrebačkog ljeta. Originalnim konceptom i sadržajem Art Park jedinstvena je otvorena street art galerija popraćena raznim glazbenim koncertima, performansima, kino projekcijama i brojnim drugim umjetničkim formama.

Za kraj ljeta Art Park i Boris Bare predstavljaju novo umjetničko djelo naziva Queendom koje autor opisuje riječima. „Rad sam želio povezati s okruženjem parka na nekoliko razina; kroz izgradnju samog objekta za oslikavanje koji geometrijskim oblicima podsjeća na dvorac i prkosi prirodi oko sebe, istovremeno se uklapajući u ambijent zelenila parka u kojem se nalazi. Rad QUEENDOM predstavlja portal za izlazak iz parka u nepoznati i jako uzbudljivi svijet neona.“


Ovu instalaciju možete pronaći u Art Parku do 4.09.2021.

Boris Bare jedan je od najpoznatijih street art umjetnika, kako i sam kaže boje su mu u rukama od kad zna za sebe, a umjetnost sastavni dio svakog dana. Boris je danas nezaobilazno ime hrvatske umjetničke scene, a svoju inspiraciju crpi iz života, ljudi te brojnih putovanja koje je prešao u najudaljenijim kutovima svijeta. Njegova umjetnost danas krasi brojne gradske vizure dok gradskim zidovima udahnjuje život i briše njihovo sivilo.

 

Foto: PR
Objavljeno: 31.08.2021. u 11:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p