LIFESTYLE

10 najpopularnijih YouTube videa svih vremena

Zabavite se i prisjetite najvećih hitova 

youtube
Y
ouTube. Taj nepresušni izvor glazbe, informacija, beauty tutoriala, prank videa, recepata, mačaka. Gutač vremena, jedna od najboljih stvari koje nam je internet dao i zabavna platforma bez koje više ne možemo zamisliti, usudit ćemo se reći, svakodnevicu.


2005. godine YouTube su pokrenuli bivši zaposlenici PayPala i to zato što su, kako kažu, bili ljuti što na internetu nisu mogli pronaći snimku tsunamija iz 2004., kao ni nezgodu s garderobom koja se dogodila Janet Jackson na Super Bowlu. Godinu dana nakon osnutka, 2006., platformu za reprodukciju videa je kupio Google za nevjerojatnih 1.65 bilijuna dolara. Danas je YouTube treća na listi najposjećenijih stranica na svijetu, nakon Googlea i Facebooka, a svake se minute na platformu uploada 300 sati video materijala. Osim puke statistike i zadivljujućih iznosa, YouTube je bez dvojbe mnogo učinio i na području promoviranja demokracije, globalizacije i edukacije, dao je glas baš svima na planeti s internet pristupom, a odnedavno proizvodi i zvijezde novog doba, YouTubere čija se popularnost (i vrištanje fanova) uspoređuje s onom najvećih glazbenih zvijezda.

Teško je reći koliko se videa točno nalazi na popularnoj platformi, no ono što sa sigurnošću znamo jest to da se prvi video koji je prešao bilijun pogleda desio 2012., otkad se isti scenarij ponovio još mnogo puta. Na ove nas je brojke podsjetio Telegraph, koji je izdvojio 10 najgledanijih YouTube videa svih vremena, dajući nam svima razlog da na nekoliko minuta pritisnemo pauzu na sve obaveze.

Želite li napraviti stanku na poslu ili biste se rado prisjetili dobrih starih (i novijih) pop hitova, u nastavku donosimo najpopularnije snimke od nastanka YouTubea. Pogađate li koji je prvi, s 2.66 bilijuna pogleda?

10. Enrique Iglesias - Bailando (Español) ft. Descemer Bueno, Gente De Zona (1.65 bilijuna pogleda)


9. Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (1.67 bilijuna pogleda)


8. Masha and the Bear 'Recipe for disaster' (1.67 bilijuna pogleda)


7. Taylor Swift - Shake It Off (1.67 bilijuna pogleda)


6. Adele - Hello (1.74 bilijuna pogleda)


5. Taylor Swift - Blank Space (1.8 bilijuna pogleda)


4. Justin Bieber - Sorry (1.88 bilijuna pogleda)


3. Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars (1.89 bilijuna pogleda)


2. Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth (2.09 bilijuna pogleda)


1. PSY - GANGNAM STYLE (2.66 bilijuna pogleda)


M.M.
Foto: Pexels

Objavljeno: 13.10.2016. u 13:16
Tagovi: glazba, YouTube

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p