LIFESTYLE

10 najvećih hitova po kojima ćemo pamtiti ljeto 2016.

Što se posljednjih mjeseci slušalo diljem svijeta?
ljetni hitovi
 
Prije nego što ozbiljno zakoračimo u kalendarsku jesen, a s njome i u sve nove trendove, držimo se za posljednju slamčicu ljeta i uživamo u svakoj minuti preostalih toplih dana. Iz naših se slušalica još čuju ljetni hitovi, odgađamo spremanje omiljenih mikro jeans hlačica i lepršavih haljina, a i ledene kave još neko vrijeme ne želimo zamijeniti za one regularne. 

U ovom nam je održavanju ljetnog stanja uma pomogao i Spotify koji je objavio popis pjesama koje su dominirale glazbenim listama ovog ljeta. Premda ova platforma nije dostupna u Hrvatskoj, zanimljivo je vidjeti koje su se to hitovi izlizali od preslušavanja u zemljama Velike Britanije, ali i cijelog svijeta. Da je Spotify dostupan i u Hrvatskoj vjerujemo da bi rezultati bili jednaki.


Očekivano, glazbenik koji je ovoga ljeta ušao u uho i na playliste velike većine jest Drake sa svojim melodičnim i plesnim singlom One Dance. Kao stvoren za ljetne mjesece bio je i hit This Is What You Came For Calvina Harrisa i Rihanne čiji smo uspjeh očekivali, dok je neizbježna Sia sa Cheap Thrills zauzela treće mjesto.

Melodični, lepršavi, energični, napravljeni tako da nam uđu u uho i strateški pušteni u javnost, ovi su ljetni hitovi obilježili ljeto 2016. Premda smo ih se dosad vjerojatno i zasitili, nesumnjivo će nam ih biti drago čuti i narednih mjeseci kada će nas podsjećati na lijene dane na plaži, sve ljetne avanture i noći provedene u klubovima na otvorenom. Nekoć je to činila Macarena (ne sramimo se priznati), a danas će dobre osjećaje evocirati ovih nekoliko pjesama...
 
 
Top 10 pjesama ljeta 2016. na Spotifyju:

1. Drake (feat. Wiz Kid, Kyla) - One Dance
2. Calvin Harris (feat. Rihanna) - This Is What You Came For
3. Sia - Cheap Thrills
4. The Chainsmokers (feat. Daya) - Don’t Let Me Down
5. Justin Timberlake - CAN’T STOP THE FEELING
6. Drake (feat. Rihanna) - Too Good
7. Desiigner - Panda
8. Fifth Harmony (feat. Ty Dolla $ign) - Work From Home
9. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)
10. Shawn Mendes - Treat You Better
 
 
M.M.
Foto: Unsplash
Objavljeno: 07.09.2016. u 14:37
Tagovi: glazba, ljeto

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p