LIFESTYLE

10 sjajnih Instagram profila koji će vam popraviti dan!

Instagramski ''feedovi'' u ulozi osobnog terapeuta

U posljednjih nekoliko godina svijest javnosti o važnosti mentalnog zdravlja znatno se povećala, a sve je manje onih koji razgovore o psihičkom zdravlju i psihološkim terapijama smatraju tabu temom što je trenutno, s obzirom na situaciju globalne pandemije, izrazito važno.

Iako se brojni introverti raduju doglednoj budućnosti koju će obilježiti pravilo socijalnog distanciranja, neupitno je da bi ovakav način života na dulje staze mogao imati štetan učinak na naše mentalno, ali i fizičko zdravlje; za neke to znači anksioznost oko zaraze i virusa općenito, a za one druge iznenadni nedostatak socijalnog kontakta i gubitak rutine koju smo toliko dugo stvarali i na koju smo navikli. Čak i ako se niste prepoznali u spomenutim ''kategorijama'', ne znači da ne postoji mogućnost da se u jednom trenutku poistovijetite upravo s jednom od njih. U normalnim okolnostima, psihološka terapija bila bi itekako korisna za mnoge, no, s obzirom na situaciju i aktualne mjere izolacije, ne preostaje nam ništa drugo osim oslanjanja na same sebe , ali, na našu sreću, i na tehnologiju!

Iako su društvene mreže potpuno preplavljenje popularnim memeovima čiji humor itekako može pozitivno utjecati na našu psihu, društvena platforma poput Instagrama, koja inače ima status glavnog negativca kada govorimo o mentalnom zdravlju, itekako krije koristan, edukativan i terapeutski sadržaj. Naravno da Instagram nikada neće zamijeniti terapiju i razgovor sa stručnjakom, no činjenica je da je sve više korisničkih računa i feedova koje vode cijenjeni psiholozi, psihijatri i stručnjaci, a čije objave mogu itekako utjecati na vaše mentalno stanje. Zato smo u nastavku izdvojili 10 Instagram profila koje vrijedi zapratiti, a koji će na dnevnoj bazi redovito unositi dozu pozitive u vaš svijet!

Nedra Glover Tawwab

Sara Kuburić

Talkspace

Lisa Olivera

Amy Binns

Allyson Dinneen

The Anxiety Healer

Sarah Crosby

Minaa B

Amber Rae

Objavljeno: 01.04.2020. u 12:37

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p