DIZAJN I ARHITEKTURA

12 chic ideja za uređenje doma povodom Noći vještica

Dekoracija koju ćete poželjeti ostaviti tijekom cijele godine
noc vjestica 
Prema vjerovanjima, Noć vještica nastala je na temelju keltskih poganskih obreda u slavu žetve, kada su se na paganski sabat Samhain, u noći između 31. listopada i 1. studenoga, sastajale vještice. Danas je Noć vještica, odnosno američki Halloween jedna velika izlika za dobar tulum.

Naši zapadni susjedi su, ponajviše zahvaljujući redatelju Johnu Carpenteru i njegovom hororcu, ovaj dan pretvorili u iskomercijalizirani događaj koji se proširio dosta velikim komadom svijeta. Kod nas se Noć vještica uglavnom udomaćila po klubovima i gradskim barovima, ali i u domovima zaljubljenika u uređenje interijera. Pod pretpostavkom da i vi spadate u tu skupinu, bacili smo se na istraživanje najzanimljivijih ideja kojima bi mogli popratiti 31. listopada.
 
noc vjestica 
Planirate li okupiti prijatelje kod kuće, organizirate dječju proslavu ili se samo želite kreativno izraziti, donosimo vam ideje koje biste mogli poželjeti zadržati cijele godine. Zazirete li od narančaste boje koja se najčešće povezuje s dekoracijama za Noć vještica, predlažemo vam monokromatizam - svoj stol, ulaz u kuću, vrt ili interijer ukrasite bijelim bundevama, košarama s cvijećem i fenjerima. Želite li pak svojim mališanima priuštiti nezaboravan doživljaj, paukovim mrežama prekrijte svijećnjake tvoreći dekoraciju na stolu koja će predstavljati centralni dio. Umjesto da rezbarite bundeve i u njih stavljate svijeće, probajte ih ove godine obojiti. Stol za objed, baš kao i stolić u dnevnoj sobi dekorirajte jesenskim svježim biljkama. Mogućnosti je zaista mnogo i mnoge od njih ne zahtijevaju velike novčane izdatke, stoga proučite opcije u nastavku i dobro se zabavite dekorirajući...
 
noc vjestica   
noc vjestica 
noc vjestica 
noc vjestica 
noc vjestica
 
 
 
M.M.
Foto: Pinterest, Style Me Pretty
Objavljeno: 24.10.2015. u 10:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p