LIFESTYLE

22 lokacije na kojima ćemo uživati u Adventu u Zagrebu

Gdje ćemo u metropoli doživjeti najčarobniji Božić?
Advent u Zagrebu
početkom studenog mnogi već počinju maštati o blagdanima koji dolaze i svom popratnom veselju, a uzimajući u obzir metropolu koja posljednih godina u božićno vrijeme procvjeta, ovakvo uzbuđenje potpuno razumijemo.

Najbolji advent u Europi ove godine počinje u subotu 26. studenog i traje, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 8. siječnja 2017. godine. Mnoštvo će se zagrebačkih lokacija pretvoriti u božićnu bajku, pa će se tako svečanim otvorenjem Adventa na Zrinjevcu paljenjem ukrasnih lampica otvoriti i Advent na Europskom trgu, Ledeni park na Tomislavovom trgu, Fuliranje, Zagrebačka božića bajka, kao i neke nove lokacije.

Advent u Zagrebu
Advent u Zagrebu
Posebno se izdvajaju Advent na Gornjem gradu koji uključuje: Dvorišta – adventsko izdanje, Advent na Vranicanijevoj livadi, Advent u Galeriji Klovićevi dvori i Advent na Štrosu. Također, ove godine adventska događanja dolaze i u Novi Zagreb gdje će nas dočekati: Novi advent i Ledena bajka Djeda Mraza. Svakako još treba spomenuti i novitete kao što su Modni advent, Kod Rudolfa, Advent u Dizajn distriktu, Advent u Tunelu; a tu su i tradicionalni programi poput: Živih božićnih jaslica, ArtOmata, S božićnih balkona Zagrebu, prigodnih programa u MUO, HNK i Etnografskom muzeju i, naravno, Advent i Nova godina na Trgu bana Jelačića.

Advent u Zagrebu
Advent u Zagrebu
Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu, a u zadnje dvije godine bilježi porast posjetitelja od gotovo 50%. Osim toga, zagrebački Advent dobitnik je i nagrade za najbolje turističko događanje na Danima hrvatskog turizma održanim prošli tjedan, a kao pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination, ove će godine imati priliku braniti titulu od 2. do 12. prosinca.

Sve novosti, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama Adventa u Zagrebu: www.adventzagreb.hr.

Advent u Zagrebu
Foto: Jure Perišić, Tina Lončar
Objavljeno: 04.11.2016. u 12:42

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p