DIZAJN I ARHITEKTURA

3 dekoracije domaćeg potpisa koje želimo u svom domu

Jedinstveni detalji za osvježenje interijera

 
Kako godine odmiču, zna se dogoditi da se naša ljubav prema kupovanju odjeće, cipela i torbica transformira u nešto drugačiju, zreliju ljubav - onu prema kupovanju sitnica za dom.

Potpuno prirodan tijek života nalaže da pozornost sa sebe preusmjerimo na svoje gnijezdo koje se, razumije se, mora uklapati u naše estetske standarde. S druge pak strane, neke dame oduvijek njeguju svoju ljubav prema lijepim sitnicama kojima kite svoje domove, stvarajući od njih pravu malu žensku oazu dobrog raspoloženja.

Vjerujemo kako ove obje skupine uz estetiku, cijene i kvalitetu te autentičnost. A upravo ovdje upadaju naši današnji prijedlozi. Umjesto da gomilamo predmete iz obližnje robne kuće, koje smo odabrali iz hrpe na polici, plastične i neoriginalne, ponekad je lijepo priuštiti si unikatan komad. Domaća proizvodnja, kvaliteta i posebna priča ono su što najčešće odlikuje proizvode naših kreativaca i dizajnera, a takve smo odabrali i u našoj posljednjoj potjeri za komadima idealnima za osvježenje doma.
 
Neka druga nova godina  
Neka druga nova godina  
Neka druga nova godina  
Neka druga nova godina  
Neka druga nova godina
Corporeal Geometrics je ime inicijative pod kojom je stvoren projekt Neka druga nova godina, a inicijativu su pokrenuli Gregor Mihaljević, Tom Palinić i Ivorin Vrkaš s ciljem stvaranja predmeta umjetničke vrijednosti kroz kolaboraciju s mladim i renomiranim domaćim umjetnicima. Neka druga nova godina pruža umjetničku perspektivu protoka vremena, ona poziva na dijalog o osobnim motivima i sjećanjima koje vežemo uz određene životne trenutke. Ovaj kalendar rezultat je suradnje s 24 umjetnika iz Hrvatske i Srbije. On je ujedno i katalog koji prikazuje umjetničke interpretacije mjeseci naše godine koja počinje u svibnju 2015. i završava u travnju 2016. Završetkom svakog mjeseca ilustracija ne stari već dobiva novi život odvajanjem iz kalendara, zadržavajući svoju vrijednost kao zasebno umjetničko djelo.
 
walligami 
walligami
Walligami je inovativni platneni držač za biljke inspiriran tradicionalnim japanskom umjetnošću sklapanja, origamijem. Načinjen od podatne vodootporne tkanine. Dolazi u tri veličine i sjajno se uklapa na svaki zid ili ravnu površinu. Zanimljivo je da se biljka sadi direktno u platnenu posudu i nema potrebe za dodatnim plastičnim teglicama. Walligami tako omogućava biljakma da dišu, stvarajući idealne uvjete za rast. Dizajner ovog zanimljivog proizvoda je Domagoj Šarić.
 
gloopy 
gloopy
The Wardrobe Creatures skupina je simpatičnih stvorenja ispunjenih lavandom koji garantiraju svjež i mirisan ormar. Inovativan koncept razvedrit će svaki dom, zaštititi ga od nametnika i omogućiti lak san, a iza njega se kriju dvije prijateljice iz djetinjstva - Sunčana Vrtarić i Lara Glavić Končar. Spojivši svoje dvije profesije (multimedijalni dizajn i modni dizajn i lutkarstvo) oformile su Gloopy.
  
Sve proizvode možete pronaći na Croatian Design Superstore.
 
M.M.
Foto: Croatian Design Superstore
Objavljeno: 30.06.2015. u 13:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p