DIZAJN I ARHITEKTURA

4 savjeta kako svoj dom učiniti ugodnijim

Provjereni trikovi za bolje raspoloženje

interijer 
Ljeto nas je pozdravilo, a jesen prošla ulazni prag i pretpostavljamo kako ste svoj dom već prilagodili novom godišnjem dobu. Interijeri su spremni za ugodne večeri uz dobru knjigu ili film, no uvijek postoji nekoliko dodatnih trikova pomoću kojih svoj dom možete pretvoriti u oazu dobrog raspoloženja.

Dokazano je kako naš mozak i tijelo reagiraju na okolinu, pa će tako i naše raspoloženje dosta ovisiti o prostoru u kojem boravimo. Kako kod kuće ne bi tratili vrijeme na loše raspoloženje, donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih ćete se instantno osjećati bolje i uz koje ćete dom učiniti savršenim za život.
 
    
Rasvjeta
Svjetlo neupitno utječe na atmosferu prostora, a želite li u svom domu kreirati osjećaj ugode i pozitive, dobro je znati kako oštra i jaka svjetlost ne pogoduje ljudskoj percepciji. Zamijenite je svjetlošću manjeg intenziteta, iz prostorije u kojoj se odmarate maknite ekrane TV-a i kompjutera te uvedite regulatore svjetla.
   
Oblici
Znanstvenici su na Harvardu otkrili kako oštar namještaj direktno utječe na negativno raspoloženje. S druge strane, obli objekti stvaraju osjećaj ugode, stoga predlažemo da glavne komade namještaja birate upravo prema ovim kriterijima. Okrugli jastuci, stol, zaobljena sofa ili vaze za cvijeće će itekako koristiti.
 
interijer 
Biljke
Ukrašavanje doma pomoću biljaka dokazano će reducirati stres i povećati koncentraciju, stoga već ovoga vikenda prostorije popunite zelenilom.
  
Razmještaj
Svakih nekoliko godina bi bilo dobro potpuno razmjestiti i preurediti prostor kako bi se održavala razina zadovoljstva ukućana. Pothvat na koji se možda nećete ovog časa odlučiti, no dobro ga je imati na umu.
 
interijer 
M.M.
Foto: Pinterest 
Objavljeno: 03.10.2015. u 11:16

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p