LIFESTYLE

Želite se opustiti? Bacite se na bojanke!

Odličan način meditacije i opuštanja

Sigurno ste već primjetili da u mnogim trgovinama danas možete kupiti raznovrsne bojanke za odrasle, no jeste li upoznati s brojnim dobrobitima koje njihovo korištenje ima za mentalno zdravlje?

Svi znamo da je bojenje razonoda koju djeca obožavaju, međutim brojna istraživanja pokazala su da je to ujedno odličan hobi i za one nešto starijeg uzrasta! Blagodati boja bile su prepoznate još u drevnom Egiptu, Kini i Indiji. Boje su se tada koristile u terapijske svrhe, a uvedena je i holistička metoda liječenja pomoću bojenja - tzv. kromoterapija. Terapija bojama, tvrde i suvremeni terapeuti i psiholozi, itekako pomaže kod olakšavanja stanja poput anksioznosti, demencije, različitih stresnih i depresivnih stanja. I, iako svi imamo svoj način odmora i meditacije poput vježbanja, šetnje ili putovanja, mnoge opcije danas nam, nažalost, nisu dostupne. S obzirom na to da smo trenutačno prisiljeni svoje hobije provoditi u toplini svojih domova u nastavku smo izdvojili 4 stranice na kojima ćete pronaći sjajne bojanke koje će vas opustiti i barem na trenutak udaljiti od ekrana te nostalgično vratiti u djetinjstvo!

Judy Clementwall

Judy je američka umjetnica, ilustratorica i autorica koja se može pohvaliti velikim brojem bojanki koje izrađuje kao terapijski alat za odrasle, a koji će mnogima poslužiti upravo kao sredstvo kojim će se uspješno boriti protiv stresa, depresije i anksioznosti. Na njenoj stranici, osim što možete pogledati njene brojne radove, možete pristupiti kolekciji sjajnih, besplatnih bojanki čiji će vas dizajn osvojiti na prvu!

Super Coloring

Super Coloring stranica krije kolekciju velikog broja bojanki za odrasle koje možete odabirati po kategorijama; cvijeće, uzorci, mandale, kultne slike.... odaberite željenu kategoriju i pronađite bojanku po svom guštu te ju isprintajte na nešto deblji papir i vratite se u djetinjstvo!

Faber Castell

Faber Castell je američka tvrtka koja se bavi razvojem kreativnosti kod djece, a na svojoj stranici nudi posebnu kategoriju bojanski za odrasle u kojoj možete pronaći tridesetak različitih bojanki koje su grafički poprilično složene, a koje će na kreativan i opuštajuć način ispuniti vaše vrijeme!

Just Color

Stranica sa uvjerljivo najbogatijom kolekcijom bojanki i najširom ponudom kategorija koje možete pretraživati; povijest, putovanja, umjetnost ili terapija – odaberite željenu kategoriju i pristupite zbirci sjajnih bojanki koje će razveseliti i vas i vaše ukućane!

Objavljeno: 26.03.2020. u 11:42
Tagovi: Umjetnost, boje

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p