LIFESTYLE

5 aplikacija koje će vas umiriti i olakšati san noću!

Tehnologijom protiv stresa i nesanice

Čak i ako niste jedni od onih koji inače pate od nesanice i imaju problema s lakim snom, uznemirujuće vijesti i situacije koje su nas zadesile u posljednih nekoliko dana itekako mogu uzrokovati stres i anksioznost te poremetiti vaš uobičajen ritam na koji ste navikli.

Ako ste pak jedni od onih koje i dalje muči nedostatak sna i nemogućnost umirivanja, svakako sugeriramo da provjerite neke od aplikacije koje možete pronaći u trgovinama Androida i IOS-a; neke od njih zaista nude širok raspon tehnika za pomoć uspostavljanja različitih rutina koje možete prilagoditi svojim potrebama; bilo da se radi o prevladavanju stresa, meditaciji ili postizanju stanja čvrstog sna, aplikacije koje se nude pokrivaju sve navedeno. Opuštene melodije i tzv '' bijeli šumovi'' mogu zaista efektivno pomoći te poslužiti kao umirujući zvukovi koji će vam pomoći u opuštanju i spavanju. Iako se neke aplikacije naplaćuju, svaka nudi besplatni probni period u kojemu možete otkriti što vam odgovara i kakve tehnika pomažu vašem, specifičnom stanju. U nastavku smo zato izdvojili pet najboljih aplikacija koje svakako vrijedi instalirati, a koje će, sigurni smo, pomoći mnogima.

Calm

Jedna od najpopularnijih aplikacija za ljubitelje meditacije svojim korisnicima nudi kolekciju vođenih, raznovrsnih meditacija i umirujućih zvukova za čvrsto spavanje. Kroz svoj program naziva Mental Fitness korisnici ove aplikacije mogu pristupiti različitom sadržaju; pričama o spavanju, lo-fi melodijama za meditaciju i spavanje ali i zvukove za koncentriranije učenje ili rad.

Sleep Cycle

Ova sjajna aplikacija prati i analizira vaše obrasce spavanja te određuje najbolji trenutak za buđenje uz prigodnu melodiju, omogućavajući vam da se osjećate prirodno odmoreni bez naglih i glasnih zvukova alarma koji vas inače bude svakoga jutra. Vaš ciklus se utvrđuje kretanjem u krevetu koji će vaš pametni telefon pratiti kroz mikrofon i akcelerometar. Aplikacija također prati i sluša hrkanje te izrađuje statistiku o kvaliteti vašeg sna.

Pzizz

Uz tri jednostavne opcije koje ova aplikacija nudi; „Meditacija”, „San” i „Fokus” , Pzizz se može koristiti kao trening vaše koncentracije ili kao prirodna budilica. Dizajnirana kako bi pomogla da bolje zaspete i probudite se svježe odmoreni, aplikacija reproducira kombinaciju glazbe i ostalih zvučnih efekata koji se prema vašim potrebama mijenjaju svake večeri. Kroz svaku upotrebu algoritam aplikacije gradi personalizirani program kako bi se osigurala poboljšana kvaliteta sna prilagođena upravo vama.

Insight Timer

Ova besplatna aplikacija definitivno je najbolji izbor za sve one koji su u aktivnoj potrazi za odgovarajućom meditacijom; s više od 12 000 različitih vrsta meditacija, Insight Timer može se pohvaliti najbogatijom meditacijskom ''bibliotekom'' među aplikacijama uopće. Pronađite onu koja vam najviše odgovara te pratite vaš napredak kroz personalizirane algoritme.

Snore Lab

Snore Lab, kako samo ime kaže, aplikacija je stvorena isključivo za one spavače koji imaju problem s hrkanjem. Aplikacija bilježi zvukove i hrkanje tijekom noći i daje vam detaljan izvještaj ujutro. Potom možete povezati prikupljene podatke s različitim čimbenicima, poput toga što ste jeli i unosili u svoje tijelo toga dana i koliko ste se kretali. U svakom slučaju, vaše zdravlje će vam biti zahvalno!

Objavljeno: 24.03.2020. u 13:32

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p