DIZAJN I ARHITEKTURA

5 najljepših filmskih interijera

Filmovi čiji set inspirira...

Filmovi su potpuni užitak za vizualna osjetila i nepresušna inspiracija kad je u pitanju dizajn interijera. Bilo da se radi o povijesnoj drami ili romantičnoj komediji interijer je jedan od glavnih likova u filmu. Ako ste gledajući filmove zaboravili koliko je bitna i lijepa uloga filmskog seta pogledajte našu selekciju najljepših filmskih interijera od baroka do modernizma...

Doručak kod Tiffanyja

Od Hollynih odjevnih kombinacija do njenog životnog prostora ovaj kultni film odiše bezvremenskim stilom. Monolitan betonski pod, minimalistička bijela kuhinja u kombinaciji s kaučem u obliku kade, kovčegom umjesto stolića i zebrastim tepihom i danas može poslužiti kao inspirativna baza za eklektičan stil.

     

Samac

Tom Ford besprijekoran je esteta, a odabir lokacije za interijer njegova filma samo potvrđuje tu teoriju. Smještena usred hrastove šume ova modernistička drvena kuća s velikim staklenim stijenama i betonskim podom pokazuje sve ljepote najznačajnijeg stila prošlog stoljeća.

   

Marie Antoinette

Zaogrnut svilom i satenom, a okružen zlatom, porculanom i draguljima set Marije Antoanete je sve samo ne suzdržan. Sniman u poznatoj kraljevskoj rezidenciji Versailles kadrovi filma pokazuju najljepše barokne komade namještaja, veličanstven interijer te besprijekornu kombinaciju dekora i dezena pastelnih tonova.

Veliki Gatsby

Baz Luhrmann i njegova supruga sjajan su filmski tim. Dok Baz za svaki svoj film pronađe sjajnu muziku da poprati njegove raskošne kadrove, njegova supruga dizajnerica se potrudi da su interijeri u filmu stilski i estetski besprijekorni. Od palače Jaya Gatsbyja do kolibe Nicka Carrawaya, ovaj film obiluje prekrasnim i inspirativnim interijerima.

Praznik

Ovaj presladak blagdanski 'feel good' film uspio je karakter dvaju glavnih ženskih likova spojiti s različitim stilovima i karakterima njihovih domova. Mediteranski dom modernističkih linija prekrasan je primjer elegantnog i klasičnog stila, dok je kamena britanska kolibica prekrasan primjer bajkovitog shabby chica.

 

Ivana Niskota

 

Objavljeno: 09.04.2014. u 10:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p