ZDRAVLJE

5 stvari koje trebate raditi svake nedjelje

Olakšajte si ulazak u novi tjedan

Nedjelja, možete odabrati hoće li biti noćna mora u kojoj razmišljate o novom radnom tjednu, mučite se mislima o poslu ili će pak biti dan kada ćete se stvarno usredotočiti na sebe.

Ovu nedjelju ćemo stoga pretvoriti u jedan lijeni, sebični dan koji ćemo rezervirati samo za sebe i to uz par sljedećih par savjeta:

Kao i uvijek, planirajte za tjedan dana unaprijed

Ne postoji ništa gore od neorganiziranosti u ponedjeljak ujutro. Košulja s mrljom, hlače koje ne možete pronaći, mlijeka za jutarnju kavu u hladnjaku nema. Zato uvijek započnite nedjelju ujutro s organizacijom i pripremom za tjedan dana unaprijed. Tako imate najbolje šanse za uspjeh jer vas prisiljava da pratite svoj napredak. Zašto jutro, a ne nedjelja navečer? Zato što jedina stvar na koju se trebate usredotočiti navečer je opuštanje.

Isključite mobitel – barem na pola sata!

Razumijemo kako ujutro trebate provjeriti i vidjeti sve poruke i mailove kako bi znali što se dogodilo dok ste spavali. Nažalost, to je jedna od najgorih stvari koje možete napraviti. Jeste li se ikada probudili uz negativnu poruku koja vam je odmah stvorila osjećaj panike i stresa dok četiri slova ASAP vam blicaju pred očima? Takve poruke određuju cijeli ostatak dana te ako možete, prvih sat vremena ujutro provedite što dalje od mobitela.


Udahnite

Izađite van ujutro, uzmite prvu jutarnju kavu i udahnite malo svježeg zraka koji čini čuda za vaš produktivniji razvoj. Slušajte prve jutarnje zvukove i imajte nekoliko trenutaka mira prije nego započnete dan.

Odlučite što vam je stvarno potrebno

Svi se budimo drugačije. Ne govorimo kako morate postaviti alarm i ustati čim se isključi jer to realno funkcionira za vrlo malo ljudi. Umjesto toga, probudite se polako, neka alarm odzvoni te si postavite neka pitanja – Kako se osjećate? Jeste li spremni za početak dana? Osjećate li se negativno? Svi odgovori na ova pitanja pomoći će vam odrediti kako se osjećate i kako ćete započeti dan. Ako se ne osjećate spremnim, mijenjajte nešto – doručak u krevet prema nekom novom receptu ili početak nove beauty rutine.

Odvojite vrijeme za ono što volite

Nemojte izgubiti iz vida svoje snove. Jasno nam je kako ne rade svi posao o kojem sanjanju, ali to ne znači kako ne možete naći malo vremena kako bi vaš san postao stvarnost uskoro. Najbolji bi savjet bio raditi na vašem projektu/strasti čim se probudite ujutro jer tada smo zapravo najaktivniji i puni energije.

Foto: Pexels, Unsplash
Objavljeno: 13.05.2018. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p