LIFESTYLE

8 savjeta za vjenčanje bez stresa

Kako bezbolno reći „Da“?
savjeti za vjenčanje bez stresa
V
jenčanje bi trebalo biti najljepši dan u godini svakog para, no često se čini kako su mladenci živčani, uštogljeni i sve samo ne opušteni. Stres čini svoje i zna samo vjenčanje pretvoriti u pravu noćnu moru koja se može mjeriti s najbizarnijim filmskim komedijama. Kako to biva i na drugim poljima, tajna leži u hendlanju stresa. No, to je često jednostavnije u teoriji, dok u praksi ipak popucamo pod pritiskom.

Možda ne možete utjecati na raspoloženje gostiju, na kišu koja je baš eto na vaš dan odlučila padati (a baš ste htjeli romantično ljetno vjenčanje na otvorenom) ili na tortu koja ipak nije ispala onako kako ste je vi zamislili. No, postoje određene stvari koje možete držati pod kontrolom, a osjećaj kontrole ublažit će količinu stresa.

Opustite se prije samog vjenčanja

Par dana pred samo vjenčanje razina stresa opasno se podiže, a vi se, na tugu i užas svojih prijatelja i partnera, pretvarate u bridezillu koja gazi sve pred sobom. Što ste organizirali, organizirali ste. Vrijeme je da se par dana pred sami događaj opustite. Zgrabite prijatelje i otiđite na spa vikend. Provedite vrijeme u prirodi. Otiđite na izlet. Važno je da se i fizički maknete i opustite na koji sat.

savjeti za vjenčanje bez stresa

Razgazite cipele

Zvuči kao posve banalan savjet, no svi znamo kako uske cipele koje žuljaju znaju pokvariti svaki trenutak. Stoga nemojte čekati da svoje vjenčane cipele prvi put nosite na sami dan vjenčanja. To je greška koju velik broj mladenki radi. Jer važno je da su nove. Tko to kaže? I budimo realni, vi i par vaših prijateljica jedine ste osobe koje će primijetiti vaše cipele. Stoga ih razgazite kako bi što manje razmišljali o njima.

Ne zaboravite jesti

Tjednima ste razmišljali i slagali onaj savršeni menu koji će očarati sve goste, a na kraju dana niste pojeli ni predjelo. Većina parova radi istu grešku na vlastitom vjenčanju – zaborave jesti. Stoga kad se hrana poslužuje, uzmite si vremena za sebe. Nitko neće pobjeći s vjenčanja, za svakog ćete naći vremena.

Koja su pravila na društvenim mrežama?

Svaki par ima svoj stav vezan za društvene mreže. Dok netko voli objavljivati svaki svoj korak, drugi pak bježe od Facebooka i Instagrama i preziru svaku aktivnost na društvenim mrežama. Ako ne želite da vaši intimni trenuci budu igdje objavljeni, iskomunicirajte to sa svojim gostima. Ako volite društvene mreže i rado biste htjeli imati sve objave na jednom mjestu, smislite zajednički hashtag kojeg ćete podijeliti s gostima.

savjeti za vjenčanje bez stresa

Spremite paket za preživljavanje

Vjenčanja znaju biti opaka, stoga spremite paket za preživljavanje. Ne trebaju vam stvari za preživljavanje u ekstremnim uvjetima, ali obavezno spremite flastere, tablete protiv bolova, iglu i konac, sprej za kosu i par ukosnica. Osjećat ćete se sigurnije ako znate da uza sebe imate survival kit.

Pripazite na playlistu

Vaše vjenčanje, vaša glazba. Stoga ako želite izbjegnuti neprimjerene pjesme koje vam instant dignu živac, zabranite glazbene želje. Sami složite svoju playlistu jer na koncu ipak je vjenčanje vaš party.

Kasnije ćete se smijati

Najčudniji, najbizarniji i najgori trenuci su uvijek oni kojih se najčešće sjećamo. Stoga ako se vaš stric napije i izvede show na plesnom podiju, ako se spotaknete i padnete koliko ste dugi i široki, ili poderete vjenčanicu u najnezgodnijem trenutku, imajte na umu – to su uspomene kojima ćete se smijati, čak i za par dana. The worst moments make the best stories – ni vjenčanja nisu na to imuna.

M.D.
Foto: Instagram @marchesa
Objavljeno: 01.08.2017. u 12:46

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p