LIFESTYLE

Advent za mališane: Što Zagreb ovog prosinca nudi našim najmlađima?

Dječji vodič kroz zagrebački Advent!
Prvi adventski vikend u Zagrebu je pred nama; Gotovo na svakom kutku grada nudi se pregršt događanja, a čini se kako su ove godine posebno u fokusu - djeca! Sudeći po bogatom rasporedu održavanja raznih događanja, moramo priznati kako nikada nije bilo više zanimljivog sadržaja za naše najmlađe, koji će se ovih blagdana u Zagrebu posebno zabaviti!

Bez obzira na to je li vaš mališan zaluđen dječjim crtićima, filmovima, tramvajima, ili pak svaki slobodan trenutak obožava provoditi u društvu životinja, čarolija zagrebačkog Adventa ove godine obuhvatila je sve od navedenog. Doslovce svakoga dana u prosincu i malene i velike čeka mnoštvo zabave za baš svačiji gušt, a kako bi ovaj Advent za naše najmlađe bio zaista nezaboravan, u nastavku smo izdvojili nekoliko lokacija koje garantiraju dobar provod, a koje ne želite zaobići ovoga prosinca! 

Obrtnički Advent

Obrtnički Advent u prolazu Matice hrvatskih obrtnika u Ilici 49 ove je sezone u potpunosti posvećen djeci! Osim brojnih dječjih predstava, radionica i nastupa dječjih zborova, u Ilici vas svakodnevno čekaju projekcije dobrih, starih dječjih filmova koje ne želite propustiti! Jedni od klasika koji se prikazuju su Vlaka u snijegu, Družbe Pere Kvržice i Smogovci, a više detalja o programu saznajte ovdje!
 
Veseli božićni tramvaj

Nakon dvije godine koje su protekle u znaku pandemije, na zagrebačke Ulice vraća se veseli božićni tramvaj. Ove sezone prometuje od 6. Do 31. Prosinca, a uključuje i vožnju turističkim tramvajem iz 1924. Godine, i to uz prigodan igrokaz Djeda Božićnjaka i vilenjaka koji će oduševiti vaše mališane. Osim toga, osigurana je i prigodna podjela slatkiša za najmlađe koji će uživati u 30-minutnoj vožnji čarobno ukrašenim Zagrebom! Tramvaj vozi svakih pola sata, i to od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati, petkom od 12 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati. Više informacija saznajte ovdje!
 
Žive božićne jaslice

Božićna atrakcija u samom centru grada postala je tradicija stara već više od 20 godina! Ispred zagrebačke katedrale zajednica Cenacolo postavlja žive božićne jaslice koje kreiraju i izvode - potpuno sami. U pomoć im svake godine priskače nekolicina djece koja ovu predstavu posebno vole! Predstave se izvode u 16, 17 i 19 sati, i to od 17. do 30. prosinca 2022., kao i 1. i 6. siječnja 2023.

Advent u ZOO vrtu: Priče iz davnine

Tema ovogodišnjeg Adventa u zagrebačkom Zoološkom vrtu jest zbirka bajki neponovljive Ivane Brlić-Mažuranić, čiji su likovi obilježili djetinjstva toliko generacija! A sada će upravo najpopularniji likovi njenih djela voditi najmlađe u obilazak Zoološkog vrta. Osim što će ih pobliže upoznati s tim čudnovatim, životinjskim svijetom, u planu su i prigodne radionice na kojima će se izrađivati božićni ukrasi. Više informacija saznajte ovdje.

Winter Park na Tuđmancu 

Moramo li posebno predstavljati jednu od najvećih atrakcija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa? Ljubitelji adrenalina napokon su došli na svoje, a u lunaparku će posebno uživati i oni najmlađi za koje Winter Park svakoga vikenda priprema poseban program u organizaciji Dječjeg Grada. Tako vas već dana čeka predstava o poklonima Djeda Božićnjaka, a za sve zainteresirane održat će se i radionica pod nazivom “Pismo za Djeda Mraza”. Više informacija saznajte ovdje.
 
Caffe de Matoš

S početkom u 10 sati svake subote, Caffe de Matoš u adventskom razdoblju za najmlađe organizira prigodne božićne predstave koje su kao stvorene za obiteljska vikend druženja! Gornji grad ove sezone izgleda posebno lijepo, stoga će opuštene vikend šetnje biti iskustvo koje će voljeti cijela obitelj. Iskoristite priliku i fotkajte se s klincima kraj velikih Orašara te posjetite staru kabinu žičare koja će zasigurno oduševiti vaše najmlađe, a s kojima imate priliku stvoriti najljepšu božićnu uspomenu na još jedan zagrebački Advent za pamćenje. Više informacija saznajte ovdje.
Objavljeno: 03.12.2022. u 15:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p