LIFESTYLE

Antonija Stupar Jurkin otkrila nam je tajnu svoje fit i beauty rutine!

Proveli smo jutro s poznatim licem
S dolaskom ljetnih mjeseci i vrućih dana, nemoguće je posvetiti svom izgledu i tijelu malo više pažnje no uobičajeno. Hitri odlasci u teretane, na masaže i raznorazne dijete postali su dio naše svakodnevice, no opet ne postižemo svi iste rezultate. Stoga, preostaje li što bolje nego za pokoji savjet upitati one koji način života i izgledom zaista žive kako mnogi tek nastoje?

Poznato televizijsko lice čija se karijera ispred malih ekrana nastavila u odjelu promotivnih aktivnosti jedne velike televizijske kuće, Antonija Stupar Jurkin, otvorila nam je vrata svog doma i uvela nas u svoju svakodnevnu rutinu koja je sve samo ne dosadna. Red kave, red vježbanja i ravnoteža poslovnog i obiteljskog života njena je tajna zbog čega je prepoznatljivi osmjeh na licu uvijek postojan.

Obožavam kasna popodneva kad smo svi okupljeni doma. Omiljeni kutak u domu mi je prostrana terasa i ne postoji ništa ljepše no nakon dugog dana zavaliti se u naslonjač sa omiljenim caffe latte i jednostavno uživati. S druge strane, jutra su mi najdraža. Namjerno se dižem ranije od svih kako bih ugrabila 30 minuta rezerviranih samo za mene. Obavezna je jutarnja šalica espresso kave uz zanimljivo štivo u obliku časopisa ili knjige i moj dan može započeti."

Dakle, po svim parametrima si veliki kavoljubac?

Veliki! Obožavam okus i miris kave i dan mi je nezamisliv bez nje. S njom započinjem dan, kroz dan popijem nekoliko, a najviše se volim družiti s prijateljima uz kavu. Imam Philips 5000 series LatteGo aparat za kavu pa rado pozivam društvo na kavu. Ipak, šest različitih napitaka za svačiji gušt, a potrebno svega par minuta i gotovo nimalo posuđa koje kasnije čeka u sudoperu (smijeh). Ostaje nam više vremena za opuštanje i pretresanja svakojakih tema s prijateljicama. Jedini minus – moja kuhinja postala je najtraženije mjesto za kavu u gradu (smijeh).A osim kavom, čime se još voliš nagraditi bez osjećaja grižnje savjesti?

Iskreno, možda je ženski klišej, ali volim se počastiti dobrim komadom odjeće. Mojoj sreći tad nema kraja, posebice ako pronađem odjevni predmet ili dodatak koji već dugo tražim. O sniženjima neću ni pričati, to su male životne pobjede, svojevrsni dobitak na lotu.

No, Antonija, osim zanimljive karijere, je i majka dvoje djece pa način na koji uspijeva uskladiti sve je i više no zavidno. Obitelj i posao nije nemoguće za uskladiti, potrebno je malo volje i malo više organizacije i puno ljubavi.

Kako si se snašla u ulozi majke? Misliš li da te majčinstvo promijenilo?

Apsolutno! Uloga majke me promijenila na način da danas mogu reći da sam hrabrija, snažnija i ne postoji nešto što ne bih učinila za svoju djecu, ne postoji ta prepreka koju ne bih mogla prijeći. Vjerujem da će se sve majke sa mnom složiti – na život gledaš nekim drugim očima i jednostavno uživaš u brizi za svoja mala čuda.

Imaš li neku tajnu kako uspijevaš pomiriti majčinstvo i zahtjevnu karijeru?

Rekla bih organizacija, zasigurno. Uvijek planiram tjedan ili dva unaprijed, bilježim i usklađujem obaveze svih ukućana, od izvanškolskih aktivnosti, dječjih rođendana te suprugovih i mojih obaveza. Redoviti i dobro posložen raspored ključ je učinkovitosti pa tako uopće nemam dojam da nešto propuštam, da neki dio mog života pati. Uspijevam se baviti djecom i domaćinstvom, imam vremena za sve radne zadatke, vremena za supruga, ali i za odlazak na kakav tretman lica, masažu i definitivno tjelovježbu.Kad smo kod tjelovježbe, imaš li neku fit tajnu?

Moja jedina tajna je kontinuirano vježbanje (smijeh). Dva puta tjedno kroz čitavu godinu pronalazim sat vremena za to. U teretanu ili doma, s trenerom ili bez njega, ali ključna je ustrajnost. Ipak, onda preko ljeta slijedi zasluženi odmor!

Provela si dugo godina ispred kamera i zasigurno si naučila poneki beauty trik, zar ne?

Odličan beauty trik jest za prikrivanje tamnih podočnjaka za potpuno prirodan look. Lagano utapkam malo narančastog ruža po tamnom području te prekrijem korektorom. Podočnjaci nestaju u trenu!

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 08.06.2019. u 15:38

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p