DIZAJN I ARHITEKTURA

Arhitekt čiji projekti inspiriraju

Upoznajte rad Guilherma Torresa

U moru modernih, industrijskim stilom inspiriranih interijera projekti Guilherme Torresa znakovito odskaču. Lista zadovoljnih investitora i publiciranih projekata  za ovog brazilskog arhitekta sve je duža, a način na koji spaja klasičan i moderan stil već na prvi pogled oduševljava.  

Studio je osnovan 2001. godine s bazom u Sao Paulu gdje se nalazi i kuća arhitekta koju je dizajnirao za sebe. Veliki obožavatelj Daft Punka svoju perfekcionističku osobinu kojom se ponosi tetovirao je na ruku u obliku poznatog stiha tog kultnog benda; Harder, Better, Faster, Stronger (Jače, Bolje, Brže, Snažnije). Osim na vlastitu kožu taj motivacijski stih Torres voli postavljati u interijere kuća koje projektira. Ovaj neslužbeni moto opisuje radnu etiku i predanost kvaliteti koja je očita u njegovom poslu.

Svježe forme, minimalistički detalji i bogati, ali suzdržani materijali te dominantna paleta boja osobine su koje se provlače kroz njegove obiteljske kuće, poslovne objekte, lokale i naravno vlastiti dom i ured. Ovaj je kreativac našao idealan omjer između stroge estetike arhitekture i razigranosti interijera te spojio najbolje iz svih grama umjetnosti.

        

 

Ivana Niskota

 

Objavljeno: 03.03.2014. u 16:03
Tagovi: arhitektura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p